Kaneelmuffins met whisky

kaneelmuffins met whisky

Vlieguren kaneelmuffins met whisky

Direct naar het recept

Hoi! Als ik iets op de automatische piloot kan, dan is het wel muffins maken. Maar ja, ik ben in opleiding tot mindfulness trainster en dan is het zaak om die automatische piloot af en toe vriendelijk maar beslist de hand te drukken en te zeggen: bedankt voor al die vlieguren maar nu ga ik even een rondje bakken met mijn beginnersbrein.

Dus zo aandachtig en mindful als een kat die een vogeltje besluipt schud ik de bloem in een kom, stuif er bedachtzaam bakpoeder en baking soda bij en als ik merk dat het bakpoeder – dat precies tot vandaag goed is – in te grote stukjes uit elkaar valt was ik mijn handen grondig en ga ik heel aandachtig met mijn handen door al het meel heen terwijl ik alle stukjes bakpoeder tussen duim en wijsvinger verpulver. Ik zie mijn gedachten afdwalen naar Tenerife, waar ik ooit gofio kocht, een heel zacht meel gemaakt van geroosterde granen. Wat lekker zo, met mijn handen in dat zachte meel en dan die stukjes bakpoeder uitéén voelen verzachten tot ze één worden met de tarwebloem. Het duurt ongeveer een uur. Dat wel. Aandachtigheid kan tijd kosten.

De nog rauwe muffins voor ze de oven in gaan. Vergeet niet voor te verwarmen, op 180°C, de oven dan hè.

Om jou verder tijd te besparen volgt hier een ferm en duidelijk recept voor de whisky kaneelmuffins die na uren van genieten-van-het-moment uit mijn oven schreden.

Doei!

Kaneelmuffins met whisky

Course: Overig
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Total time

1

hour 

10

minutes

Ingredienten

  • 175 gram bloem

  • 50 gram bruine basterdsuiker (kan ook andere suiker zijn)

  • 1 snuf zout

  • 1 zakje bakpoeder

  • 1 zakje baking soda

  • 2 theelepels kaneel

  • 12 halve pecannoten, voor elke muffin één

  • 200 milliliter plantmelk

  • 70 gram plantaardige margarine

  • 1 eetlepel appelazijn

  • 30 milliliter whisky

  • 1 theelepel vanillearoma (optioneel)

Bereidingswijze

  • Meng bloem, baking soda, bakpoeder, kaneel en de snuf zout goed met elkaar.
  • Meng in een andere kom de plantmelk met de suiker totdat de suiker is opgelost.
  • Smelt de margarine in de magnetron of au bain marie.
  • Voeg margarine, appelazijn en whisky bij de plantmelk en suiker en meng alles heel goed.
  • Schenk de natte plantmelkmargarinemix bij de droge bloemkaneelmix en roer het tot één mooi beslag.
  • Giet dat prachtige beslag van je evenredig in de papieren muffinvormpjes die je in je muffinblik hebt gezet. Leg in ieder vormpje een halve pecannoot op het beslag.
  • Oh ja, verwarm de oven voor op 180°C, lees misschien ook eerst even het recept helemaal door voordat je er serieus aan begint.
  • Zet het blik met muffins in de voorverwarmde oven, sluit de ovendeur en wacht een minuut of 20 a 25, tot de muffins omhoogkomen met hun bruingebakken snoetjes en nootjes.
  • Haal het blik weer uit de oven, laat de muffins eerst eventjes afkoelen nog in het blik en laat daarna de papieren vormpjes verder afkoelen op een rooster.
  • Neem een muffin, trek het papieren vormpje ervan af en zet je tanden in de muffin. Laat in de commentaren achter welk cijfer je deze kaneelmuffins met whisky geeft. Een Nederlands rapportcijfer tussen de 1 en 10 ajb.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven