Bloemkoolpizza’s

bloemkoolpizza's

Vandaag trok me aan mijn oren

Hoi! Vandaag wilde niet zo. Nee dat is niet waar. Ik wilde niet. Al mijn plannen voerde ik niet uit. Lui en verveeld. Vandaag trok me aan mijn oren naar buiten. Waarop ik een bakker binnen liep, ging zitten en een loeihete koffie bestelde. Ik schreef op wat ik gedaan had tot dan toe. Best veel nog. Allerhande huishouddingen. Die tel ik nooit mee. Moet ik wel doen. Raar hoofd. Bloemkoolpizza’s.

Vandaag spoorde me aan

Ik begon aan een blogpost over bietentartaartjes. Die heb ik inmiddels al lang en breed en heuvelachtig en onsamenhangend op het wereldwijde web geknald. Vandaag trok me de bakkerij uit de straat op. Ik liep gelijk de volgende bakker binnen en bestelde een espresso. Ik legde de laatste hand aan het bietentartaarverhaal, dronk nog een kop thee, deed boodschappen en liep naar huis. Vandaag spoorde me aan het bietenblogpostje in te tikken en te posten.

Daarna trok Vandaag mijn fluit uit de kast. Ik speelde er wat deuntjes op en berichtbabbelde met twee fijne vriendinnetjes. Zie je, vandaag wil best, en ik toch ook. Ik ben al weer aan het schrijven tenslotte, hoppakee. En dadelijk ga ik ook weer eens wat koken. En naar pilates. Jee, vandaag wil, en wil ik ook gewoon!

Kant en klare bloemkoolpizza’s met soepsaus, paddenstoelenmix en kaasachtige strooiseltopping

De maaltijd van gisteren was ook lui. Ook? Laat maar. In mijn beleving was het een kant-en-klaarmaaltijd voor twee. Hier komt ie. Vandaag helpt mee. Kijk voor de ingrediënten ook maar naar de foto’s, dan is het nog duidelijker wat ik bedoel. Denk ik.

Ingrediënten bloemkoolpizza’s

– 2 kant en klare bloemkoolpizzabodems (jarenlang gedacht dat ik die eerst zelf zou maken, mooi niet dus, zeker niet vandaag, kan ook niet meer, dit was gisteren, eergisteren zelfs, lees maar verder)
– 1 bakje paddenstoelenmix met gele paprika, bosui en peterselie (200 gram)
– 4 eetlepels van nog onaangelengde maar wel kant en klare tomatensoep
– 1 zak Marrokaanse roerbakgroente (kikkererwten & courgette en gele wortel, rode paprika en sperziebonen) (400 gram)
– 2 eetlepels edelgistvlokken
– 2 eetlepels amandelmeel
– 1 eetlepel gesmolten geurloze kokosolie
– olijfolie
– nootmuskaat
– knoflookpoeder
– zwarte peper
– zout

Bereidingswijze bloemkoolpizza’s

Nou wat denk je? Gaat het nog gebeuren, Vandaag? Vandaag denkt van wel, ik ook wel, alhoewel ik het receptje van Vandaag wel aan Morgen ga geven. Vandaag heeft al vijf bietentartaartjes de magen in geschreven tenslotte. Morgen kijkt me nu al verheugd aan. Pizza!

1. De oven gaat vandaag op 220 graden Celsius.

2. De twee pizzabodems van bloemkool besmeur ik vandaag elk met twee eetlepels van de onaangelengde maar kant en klare tomatensoep.

bloemkoolpizza's

3. Vandaag gaat op de soepsaus op de pizza’s een complete zak paddenstoelenmix die ik niet vandaag maar gisteren uit het koelvak van een welbekend grootgrutterijerig bedrijf meebracht.

Eergisteren dus al weer, want op het moment dat dit recept gepubliceerd wordt, is het al weer morgen, en vandaag noemen we dan, nu dus eigenlijk, gisteren. Vandaag kijkt me verontwaardigd aan. Sorry Vandaag, maar morgen ben jij Gisteren en is Morgen Vandaag.

4. Oké, kaasachtig strooisel kent de trouwe lezer van mijn blog wel, vandaag doe ik het met twee eetlepels edelgistvlokken, twee eetlepels amandelmeel, een halve theelepel zout, een flinke zwaai knoflookpoeder, een dikke dwarrel nootmuskaat en een eetlepel gesmolten kokosolie. Goed mengen en dan vandaag nog over de twee pizza’s verdelen.

bloemkoolpizza's

5. Ik meng nog wat olijfolie met zout en knoflookpoeder en smeer dit over de randen van de pizza’s van Vandaag.

6. De pizza’s gaan de oven in, daar blijven ze zo’n minuut of tien/elf/twaalf.

7. In de tussentijd bak ik de Marokkaanse groentemix even op lekker heet vuur op in olijfolie met ook weer zout en knoflookpoeder.

8. Ik maak het warme slaatje af met zwarte peper uit de molen en ik roep Vandaag en Morgen aan tafel. Hier voor jullie, geniet er maar lekker van, wanneer zijn jullie nu ooit samen tenslotte?

bloemkoolpizza's

Doei!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven