Kermisachtige pret met een zak Chinese groentemix. Een pittig boemboeavontuur.

Hoi! Laat ik mij vanavond eens laten inspireren door een zak Chinese roerbakmix. Hallo mix, wat wil je van me? Ja goed, lekker idee, iets vijzelen ja. Ik zet eerst even een pan water op het vuur goed? Hij vindt het goed. Teen knoflook, vijf gedroogde pepertjes, twee theelepels Chinees vijfkruidenpoeder en een forse zwiep zout zitten klaar voor een ritje in de vijzelcarrousel. Minder pepers kan ook, maar de roerbakmix op mijn aanrecht staat erop: vijf stuks…

Een gesnipperd uitje klimt op het laatste nippertje in de attractie en de pret begint.

-kermismuziekje-

Alles kapot? Jep. Enge draaimolen wel. Er glipt een eetlepel zonnebloemolie door de vermalen kermisklantjes. Langzaam laten uitdraaien  die hakmolen. Ik laat een pan om in te bakken goed heet worden en drop de draaimoes in de pan. Ah het begint goed te geuren. Mistel Mix zegt dat ik hem erin moet leggen. Dus daar gaan de Chinezen, hop, zo in de wildboemboebaan. Een paar stroomversnellingen veroorzaakt door een houten pollepel later zijn de groentes heet en nodigt meneer Mix zijn vrienden pinda uit in zijn karretje. Dan wordt het spannend. Ze passeren een citroensapval en houden het niet droog. Er waaien ook wat schillen op hun kop. Een sojafontein besproeit het tollende karretje en om de volgende bocht stromen de drie grootste watervallen van de boemboebaan (de drie sauslepels water). Ik voeg een theelepeltje ma├»zena en een bouillonblokje toe en roer de stroming nog wat steviger aan. Man ik kan de pret niet meer verdragen en ik doe een deksel op de attractie.

Mie gaat in het kokende water in de andere pan en wordt bereid volgens de gebruiksaanwijzing.

Ik snijd nog een paprika en een avocado in stukjes en anderhalf bosuitje in ringetjes, ditmaal zonder inmenging van de zich op en top vermakende Chinese groentenmix, en besprenkel deze vrolijke botsautootjes met citroensap. Voor wat extra pit in de botspartij strooi ik er zout, peper en kurkuma over. Dit frisse botsautoparkje zal de hete meneer Mix die zo uit de boemboebaan rolt wat kunnen afkoelen hoop ik.

Meneer Mix is uitgeboemboebaand, de mie is afgegoten en klaar, ik snij nog anderhalf bosuitje voor over de mixgroentes en dek de tafel. Eten!

Ik herken Donald Duck op mijn bord. Woont die niet in een attractiepark? Figures…

Doei!

Ingredi├źnten voor twee:
– 1 zak Chinese groentemix van 400 gram
– 1 (gerookt, had ik, hoeft niet, wie rookt er nu knoflook?) knoflookteentje in stukjes
– 5 gedroogde pepertjes, mag ook minder, ik kan me zo voorstellen dat vijf misschien veel is als je niet zoveel peper gewend bent dus kijk zelf maar wat je lekker vindt en aankunt
– 1 klein gesnipperd uitje
– 2 theelepels Chinees vijfkruidenpoeder
– 1 theelepeltje zout
– 1 eetlepel zonnebloemolie
– sap en rasp van een halve biologische citroen
– citroensap (ik had nog maar een halve verse citroen dus de rest kwam uit een flesje)
– 2 eetlepels sojasaus
– 1 hand pinda’s
– 1 plantaardig bouillonblokje
– 3 sauslepels water
– Chinese mie voor drie, nee voor twee, of toch drie als je veel trek hebt

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven