Kevin. Aubergineratatouille op gebakken erwtjes. Met sla.

Hoi! Koken! Voor twee:

2 tomaten voor in de pan
6 kleine tomaten voor in de salade
1 aubergine
1 ui
1 knoflookteen
1 klein vers rood pepertje, ik heb hele schattige gevonden, kijk:

 125 gram (kastanje) champignons
1 scheut rode wijn (zie barnivore.com voor vegane opties)
1 blik tomatenblokjes
1 veganistisch bouillonblokje
1 zakje brandnetel-citroenthee rucola
wat pijnboom- en zonnebloempitten
1 pot doperwten (680 gram)
olijfolie
peper
zout  

Vandaag wordt alles grof gehakt. Van ui tot aubergine, van teen tot paddenstoelen, van tomaten tot tenen, lekker rammen met dat mes is het credo. De uien worden als eerste verlost van de gekke hakker die ik ben vandaag. Die glippen als eerste in de hete olie. Gevolgd door de nogal opgeluchte knoflook. Daarna schieten de stukken aubergine langs mijn woeste hakhanden de pan in. Alles warmt zich lekker aan de olijfolie. Oh, vergeet ik de peper bijna. Tsjoptsjoptsjop hup erbij in de pan. Oh toch nog even proeven. Ik voel mijn lippen niet meer. Handig, peper achteraf proeven. Herinner me eraan dat ik mijn man waarschuw. Champignons en tomaten vliegen snel de pan in als ik verwonderd aan mijn lippen voel.   

  Zo dan. Eens even kijken. Ja! Daar gaat weer een blik tomatenblokjes zich bemoeien met de gehakte gedupeerden. Ik zie dat vaker gebeuren. Ach, het komt de smaak meestal ten goede, dus ik laat het ook maar. Blokje bouillon wil een troostende schouder bieden dus hopsa,  ik was ook bruut bezig, toe maar. Ik giet er wel zelf nog een scheut rode wijn door voor wat volwassenheid, anders blijft het zo’n gekleuter in die pan. En ik hang er een zakje brandnetel-citroenthee in.   

  Maf hè? Ja vind ik ook,  ben heel benieuwd! Nou die slachtoffertjes in die pan met een streng wijntje en een verwarrend theetje erbij laat ik lekker tegensputteren tot de bende alleen nog maar een beetje sputtert en pruttelt. Na zo’n minuut of twintig zet ik het vuur op zijn laagst, en voeg ik een kneep agavesiroop toe.   Ik verhit een andere pan, doe er een eetlepel olijfolie in en bak de uitgelekte erwten uit pot lekker op. Geen gezeur van de erwten. Ze krijgen vandaag dan ook de rol van rijst, pasta of aardappelen, zeg maar de rol van vulspul toebedeeld. Dat vinden ze wel status geloof ik.   

  Oh ik maak ook even snel een makkelijk slaatje erbij. Van rucola, tomaat, zongedroogde tomaatjes en pijnboom- en zonnebloempitten. Aangemaakt met enkel olijfolie, zout en peper waren ook deze bestanddeeltjes verre van ontevreden met hun plaats in het geheel. Dat siert ze.   

Voor een niet-veganistische versie kun je die duim die je linksonder op de foto ziet ook door de sla doen natuurlijk.   Zo. Ik en de mijne ingrediënten zijne welle klaareh voor ene romantische vakantiemaaltijd met mijn man.  Ik zal hem eens wekken, mijn man. Hij doet een vakantiedutje op een vakantiebank onder een vakantiedekentje.  

Lief hè? Hij wilde niet met slaaphoofd op de foto dus ik ben voor alleen zijn baard gegaan. Ik dek de tafel en gooi het theezakje weg. Ik strooi zout over de erwten.

Bij de tweede ronde strooide ik wat edelgistvlokken over de aubergineratatouille. Ook lekker!   Ik zei tegen mijn man: “jij mag vandaag de naam verzinnen van mijn gerecht.” Hij antwoordde: “Kevin”  

Doei!                

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven