Kidneybonenschotel met courgette en paprika

kidneybonenschotel

Kidneybonenschotel to be, een vergiet en een kom

Hoi! Mooie foto van een vergiet met bonen en rozemarijn en een kom met paprika en courgette hè? Die vond ik op mijn telefoon. Maar dan niet op de kop. Ik heb het plaatje aangepast aan de zinsbouw en dus omgedraaid zodat het vergiet links te zien is. Ter info.

Even bladeren door een van mijn notitieboekjes en ik lees het bijbehorende recept terug. Voor een kidneybonenschotel. Heel gemakkelijk en snel, dat recept, zie hieronder!

kidneybonenschotel

De lente in aantocht!

De eerste bloesems die afsteken tegen een grijze regenlucht, pieren op het pad, het getik van de droppels op mijn drieseizoenenjas, de eerste keer zonder handschoenen en sjaal op de fiets, het getok van een specht, vogelgekwetter, druppels op takken en de geuren en kleuren van het bos! Al die subtiele aankondigingen van de aanstaande lente. Ze zijn misschien nog wel mooier dan de lente zelf.

Dat was even een lenteachtig intermezzo hè?

Bam!

Gegeten wordt er! Ongeacht het seizoen. Hopelijk snel weer een keer aan de tuintafel in de voorjaarslucht (nee en dan doel ik niet op de mestgeur, ook voorjaarslucht, toch? Zonde. dat ruikt naar dierenleed. Oh sorry, daar gaat mijn hele vrolijke lenteverhaal. Ah well, een ‘s mens brein is flexibel, het is al weer goed toch?)

kidneybonenschotel

De ingrediënten voor deze kidneybonenschotel voor twee personen zijn:

– 1 ui
– 2 tenen knoflook
– stukje verse peper
– 1 courgette
– 1 paprika
– 1 tak verse rozemarijn
– 1 blik kidneybonen (400 gram)
– 1 scheut balsamicoazijn
– 1 plantaardig bouillonblokje
– 1 verpakking plantaardige kipstukjes
– olijfolie om in te bakken

Bereidingswijze:

1. Snij ui, knoflook, peper, courgette en paprika in stukjes en spoel de tak rozemarijn goed af. Laat de kidneybonen uitlekken.
2. Verhit olijfolie in een bakpan en fruit ui, knoflook en peper even aan.
3. Doe de courgette, paprika en de tak rozemarijn in de pan en schep alles goed om. Bak de boel gaar naar je eigen smaak terwijl je af en toe blijft omroeren.
4. Voeg dan de bonen toe en bak deze ook nog even mee.
5. Blus af met een scheut balsamicoazijn en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Meng goed en breng aan de kook. Zet het vuur dan laag en laat sudderen met de deksel op de pan. Als het te droog wordt voeg je een scheutje water toe.
6. Bak in een andere pan in olijfolie de kipstukjes bruin en een beetje krokant.
7.  Schep de kipstukjes als ze klaar zijn door de bonenschotel.
8. Serveer met rijst en een slaatje. Of met spaghetti en een nepstrooikaasje. Of met stokbrood en guacemole. Of zonder iets. Alles kan hoor.

kidneybonenschotel

Doei!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven