Kikkererwteninmijntuin-erwtensalade met verse muntolie en friet

Hoi! Ja hé wat doen die kikkererwten in mijn tuin? Erwten? Tuinerwten bedoel ik. En alleen de verse munt komt uit onze tuin. Ik heb straks een vrimiboafspraak jahahahaaaa dus ik dacht jahahaaa wij eten van te voren al een hap! Voelt een beetje als vals spelen maar hé, ik heb gewoon geen zin in friet met sla, de meest voorkomende veganistisch-en- dan-toch-spontaan-uit-eten-nou-dapper-hoor-optie hier in de buurt! Oh wacht… Ik maai de locale horeca de friet met sla optie voor de voeten weg bedoel ik.

Ingrediënten voor de dressing:
– verse munt
– 1 teen knoflook
– stukje verse peper
– 2 eetlepels olijfolie
– (zee)zout
Slabestanddelen:
– 400 gram kikkererwten
– olijfolie
– 2 eetlepels sesamzaadjes
– komijnzaad
– zout
– 225 gram tuinerwten uit de diepvries
– 1 groene paprika
– 1 half fijngesnipperd uitje
– 15 zwarte olijven
Voor de frieten:
– een halve zak ovenfrites
– zout
– (zelfgemaakte) veganaise

De kikkererwten, afgegoten en afgespoeld laat ik door een scheutje olijfolie, sesamzaadjes, komijn en zout rollen en zet ik in een ovenschaal in de niet voorverwarmde oven op de hoogste stand. Twintig minuten en dan gaan de kikkertjes afkoelen.

Voor de tuinerwtjes breng ik een pannetje water aan de kook alwaar in ik ze ook vijf minuutjes laat koken om ze vervolgens af te gieten, af te spoelen en af te laten koelen.

De ovenfrites gaan op een met bakpapier bekleedde bakplaat de hogestandwarme oven in en bakken 20 minuten.

Voor de dressing pluk ik een blad of twaalf verse munt uit eigen tuin die ik samen met peper en knoflook tot een drabje vijzel. De olijfolie giet ik er langzaam en al roerend bij. Ik maal er wat zeezout door en daar heb je het al. Verse muntolie.

Een half uitje gaat aan kleine snippertjes. In de slakom ermee. Ik roer de muntolie er snel doorheen in de hoop dat de traantrekkerijpraktijken van de flintertjes ui daardoor afnemen. De groene paprika gaat in kleine blokjes. Samen met de afgekoelde keur aan erwten en sesamzaadjes gaan de blokjes in een saladeschaal. Olijven erbij, sla! Je mag zelf kiezen wat je slaat als je het maar niet te hard doet en vervolgens netjes je excuses aanbiedt. Ook aan een trommel ja.

De friet uit de oven wordt bestrooid met zout. De veganaise komt op tafel en we eten hoor, nog voor de borrel, klaar voor het weekend!

Hé, wat doet dat vrolijke tuinmannetje in mijn olijferwt?

Doei!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven