Kippen zijn lief. Kipavocaderriesalade.

Hoi! “Als de kuikens naar oneetbare dingen pikken, dan zal hun moeder hen corrigeren door intensiever het goede voorbeeld te geven” las ik in een informatief stukje tekst over vrije kippen. Wauw! Het goede voorbeeld is de beste leerschool ooit. Die moederkloek! Kippen kennen vriendschap, ze tellen en ze hebben besef van tijd. Ze begrijpen zelfs het voortbestaan van objecten: kleine kuikentjes weten al veel eerder dan onze mensenbaby’tjes dat dingen die uit hun blikveld verdwijnen niet ophouden te bestaan. Gaaf toch?

Niet opeten dus, die kuikentjes, hennetjes en haantjes. Beter leer je wat van ze. En als je het verwennen van je eigen smaakpapillen ondanks alles toch belangrijker vindt dan het leven van een intelligent, gevoelsrijk, begripvol, sociaal wezentje, dan vraag ik je om toch eerst de vegetarische kipstuckjes van de Vegetarische Slager te proeven. Daar doe je én je smaakpapillen én de kipjes een groot plezier mee! Alvast bedankt en hier is een recept:

Kipavocaderriesalade voor op broodjes bij soep of zo. Simpel en oh zo lekker. Hoe? Zo!

– 1 avocado
– 1 teen knoflook
– veel kerriepoeder
– 1 eetlepel olijfolie
– 1 eetlepel (verse) citroensap

Alles in de hakmolen tot een crèmig papje draaien.

Dan

– 1 bakje vegetarische kipstuckjes

fijner snijden. Mengen met de avocaderrie. Afmaken met

– zwarte peper
– zeezout

Klaar!

Verse kruiden, rauwe uisnippertjes, fijngesneden augurkjes, zilveruitjes of paprika zijn nog allerlei dingen die je zou kunnen toevoegen. Maar zonder toevoeging, puur kipavocaderriesalade, smaakt het al om je vingers bij op te eten. Lekker kannibalistisch veganistisch met die vingers, lekker paradoxaal.

Als je meer recepten zoekt met de vegetarische kipstuckjes tik dat dan even in de zoekmachine op mijn blogpagina, dan vind je er nog een stuk of wat. Nee ik word niet gesponsord. Ik geef wel graag voorbeeld in de hoop dat het goed is.

Doei!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven