Kleurrijke ovengroentes

kleurrijke ovengroentes

Kleurrijke ovengroentes met een hartige smaaklaag van zongedroogde tomaatjes, amandelmeel en edelgist

Hoi! Vrolijke knalkleuren, wie houdt er niet van? Nou ja, waarschijnlijk zijn er best veel mensen die meer van pastel- of aardetinten houden, of mensen die helemaal niet van kleuren houden en liever alles zwart wit zien, maar ook als het om eten gaat? Een maaltijd smaakt mij altijd nog beter als ie er stralend en vrolijk uit ziet. Zo’n maaltijd die, als je hem vraagt: “en hoe gaat het nou met je?” antwoordt met een enthousiast: “nou ja je ziet het aan me hè, ik ben knal vrolijk en compleet stralend gelukkig!”

Laat ik nou precies zo’n maaltijd voor mijn neus hebben staan. Ik babbel nog een beetje door met hem. Hij vertelt me dat ie erg blij is met zichzelf en dat ie snapt dat ik hem zo ga opeten. Of ik nog een laatste wens van hem kan vervullen. “Wat dan?” “Nou ja ik wil graag een hapje van mezelf proeven.” Ok, dat kan geregeld worden.

kleurrijke ovengroentes

Wie ben ik?

Ik schep uit ovenschaal en pastapan wat van alle maaltijdcomponenten op mijn bord. Mijn man doet hetzelfde. “Hoei!” roept de maaltijd. “Ik voel me een beetje alsof ik uit meerdere persoonlijkheden besta nu, waar ben ik? In de ovenschaal, in de pastapan, op jouw bord, op zijn bord? Wie ben ik? Een maaltijd? Een ui met vrienden, amandelmeel op avontuur? Een aubergine die achtervolgd wordt of een overrompelde courgette?” “Nou eh, maaltijd, dat weet ik ook even niet hoor. Misschien kun je het zelf proeven nu, wacht.”

kleurrijke ovengroentes

Ik roer alles op mijn bord helemaal door elkaar. Dan schep ik een lepel van mijn bord en druk de hap in het bord van mijn man. “Wow!” roept de maaltijd. “Ik weet niet waar ik ben, of wat ik precies ben maar in ieder geval ben ik knetterlekker!”Tevreden knikt de maaltijd mijn man en mij toe. “Eet me nu maar op!”

Ingrediënten kleurrijke ovengroentes:

– een ui in ringen
– 1 rode ui in ringen
– een aubergine in schijven
– 1 courgette in schijven
– een gele paprika in ringen
– 2 tenen knoflook in plakjes
– 1/2 rode peper in ringetjes
– 1 pakje veganistische balletjes (Vegafit) in schijfjes gesneden
– (een spraybus) olijfolie
– te malen zeezout
voor de topping:
– 8 zongedroogde tomaatjes uit de olie
– 2 eetlepels olie van de zongedroogde tomaatjes
– twee eetlepels amandelmeel
– 2 eetlepels edelgistvlokken
– wat snufjes nootmuskaat
– paar snufjes knoflookpoeder
– paar snufjes laurierpoeder

Bereidingswijze kleurrijke ovengroentes:

1. Verwarm de oven voor naar 200 graden Celsius
2. Rangschik alle gesneden groentes en balletjes voor een mooie foto allemaal netjes rechtop in een ovenschaal, bemaal ze met zeezout en bespray of besprenkel ze met olijfolie. Maak de foto en zet de schaal in de oven. (Zie foto helemaal bovenaan.)
3. Roer de groentes na een kwartier om, bestuif eventueel met nog wat olie. Doe dit na nog een kwartier weer en maak dan de topping:
4. Draai de ingrediënten voor de topping in de keukenmachine tot een smeuïg pastaatje.
5. Schep de topping in lepeltjes op de groentes en laat de schaal nog 10 minuten in de oven staan.

kleurrijke ovengroentes

7. Proef voor de zekerheid even of de groentes gaar zijn, misschien moet de schaal in jouw oven wel wat langer staan. Korter kan ook, hou de boel gewoon goed in de gaten!
6. Serveer er pasta bij, ik maakte schelpjespasta, die mengde lekker met de ovengroentes.

Doei!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven