Ovenschotel met aubergine en courgette

ovenschotel met aubergine en courgette

Knapperig afgebakken ovenschotel met aubergine en courgette

Hoi! Oooooovenschotels! Je moet er van houden hè? Ik doe dat. Kom, dan maken we er weer eens één. Met een knapperige afbakkorst erbovenop. Klinkt best vies eigenlijk, een korst op je eten. Het is heerlijk. Lekkere crunchies voor je munchies. Een ovenschotel met aubergine en courgette.

Kijk wat je gebruikt voor deze schotel voor twee personen:

Voor de vulling:
– 1 aubergine
– 1/2 courgette
– 2 kleine uien
– twee tenen knoflook
– 2 theelepels gedroogde oregano
– 2 eetlepels olijfolie om in te bakken
– 1 gedroogd pepertje
– zout
Voor de knapperige korst:
– 2 flinke eetlepels amandelmeel
– 3 flinke eetlepels edelgistvlokken
– zout
– nootmuskaat
– 2 eetlepels olijfolie

ovenschotel met aubergine en courgette
De knapperige korst

Voor erbij:
– spaghetti voor twee personen
– 1 avocado
– 1 theelepel vegan pesto
– citroensap
– paar tomaatjes
– een deel van de knapperige korst voordat ie afgebakken wordt

Bereidingswijze:

1. Was eerst de aubergine en courgette en snijd ze in kleine blokjes. Snipper ui en knoflook. Verkruimel de gedroogde peper.
2. Verhit vervolgens olijfolie in een bakpan of wok. Fruit ui en knoflook. Voeg peper, oregano, aubergine en courgette toe en bak de boel een paar minuutjes op hoog vuur al omscheppend in de rondte.
3. Hop, schop nu maar alles in een ovenschaal en zet deze in een voorverwarmde oven (200 °C elektrische oven).
4. Maak de binnenkort knapperige topping door twee eetlepels amandelmeel, drie eetlepels edelgistvlokken, zout en nootmuskaat naar smaak en twee eetlepels olijfolie heel goed te mengen tot een kruimelig papje. Hou wel even een halve eetlepel apart voor het slaatje.
5. Verdeel de korst-ingrediënten van amandelmeel en edelgist, nadat de auberginecourgetteschotel 20 a 25 minuten in de oven heeft gestaan en je ‘m even hebt omgeschept, eroverheen en laat de korst in nog een extra kwartier knapperig worden.
6. Kook ondertussen de spaghetti gaar.

7. Snij dan de avocado en wat tomaten en meng de ingrediënten voor de dressing: pesto, citroensap naar smaak, de halve eetlepel korstmengsel. Leg tomaten en avocado daarna mooi neer en giet de dressing eroverheen.
8. Serveer ovenschotel met spaghetti en salade en zeg maar niks, het is lekker.

ovenschotel met aubergine en courgette

9. Variatietip: maak deze schotel ook eens met Mexicaanse groente uit een zak in plaats van aubergine en courgette, en dan kerrie, komijn en koriander als smaakmakers in plaats van oregano. Serveer er dan rijst bij. Of parelcousous.

ovenschotel met aubergine en courgette

Doei!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven