Knapperige knoflookbroodjes

knapperige knoflookbroodjes
Direct naar het recept

Zoete zomersalade

Hoi! Hoe haal ik het nou eigenlijk in mijn hoofd om deze heerlijk hartige knapperige knoflookbroodjes te maken? Nou. Op een mooie dag kondigde ik op de socials aan dat ik een recept van mezelf zou gaan nakoken. Het ging om precies te zijn om het recept voor een zoete zomersalade met meloen. Ik maakte mijn verhaal uit het jaar 2016 leesbaarder en het recept makkelijker te volgen. Je kunt het hier teruglezen als je wil: recept zoete zomersalade. Maar… Recepten volgen is zeg maar echt niet mijn ding. Dus het liep anders.

Zoete zomersalade met aanpassingen

Jawel, ik maakte een zoete zomersalade, er kwam ook zeer zeker een meloen bij kijken. Een Galiameloen om heel precies te zijn. Het oorspronkelijke recept gaat over een honingmeloen, dus daar ga je al hè. In ieder geval is die Galiameloen taalkundig weer een stuk vegaanvriendelijker dan de honingmeloen. Verder werd de salade compleeeeet anders, ik weet niet eens of je überhaupt nog wel van een salade kunt spreken. Het was een zoete zomerleugen, een soort soep van stamppot met meloen en dus dat stokbrood ernaast. (Nee zo erg was het ook niet, excuses voor mijn hyperboligheid.) Hoe haal ik het ook eigenlijk in mijn hoofd om te roepen dat ik mijn eigen recepten ga volgen? Dit alles terzijde, nu dan de knoflookbroodjes.

Slechts 6 ingrediënten!?

Ja ja, je leest het goed, met slechts 6 ingrediënten maak je in een oogwenk deze knapperige knoflookbroodjes. Kans is dat je deze dingen ook al wel in huis hebt. Misschien dat je nog edelgistvlokken moet halen als die nog niet tot je basiskookuitrusting behoren. Je olijven kunnen natuurlijk op zijn, of je afbakbrood net gisteravond weggehapt bij een soepje. En ja, je kunt ook zonder olijfolie komen te zitten, alhoewel dat voor mij persoonlijk echt een zeldzaamheid is. Zout? Kan ook op ja. Of over de datum. En knoflookpoeder kan ook zo dwars tegen al je principes ingaan dat je het nog even moet ophalen in de winkel.

Maar liefst 6 ingrediënten!?

Nou ja dan kan het dus zomaar zijn dat je toch de deur uit moet voor je brood, edelgistvlokken, olijven, olijfolie, knoflookpoeder en zout! Wat?! Maar liefst zes producten in huis halen voor de bereiding van een paar stompzinnige knoflookbroodjes!? Een welgemeend sorry voor dit affront. Als troost volgt hier het recept. En daarna het knapperige en verslavende SJKRONK! geluid wanneer je je tanden in je broodje zet! Reken maar dat dit geluid de heerlijke hartigheid van de smaken nog versterkt.

Knapperige knoflookbroodjes

Course: HapjesCuisine: AfbakbroodlandDifficulty: Heeeeeel simpel
Stukjes

12

broodjes
Voorbereidingstijd

9

minutes
Afbaktijd

12

minutes
Total time

21

minutes

Ingredienten

 • 1 afbakstokbrood

 • 2 eetlepels edelgistvlokken

 • 3 eetlepels olijfolie

 • 7 zwarte olijven

 • knoflookpoeder zoveel je wil

 • zout zoveel je wil

Bereidingswijze

 • Verwarm de oven voor op 220 graden.
 • Snijd de olijven in hele kleine stukjes.
 • Meng alle ingrediënten behalve het brood goed door elkaar.
 • Snijd het brood in 12 sneetjes.
 • Besmeer ieder sneetje met 1/12 van het edelgistknoflookolijvenmengsel.
 • Leg de 12 broodjes in de oven, op een ovenschaal, op het rooster of op bakpapier.
 • Wacht een minuut of 12 en
 • Hap maar in die hartige knappertjes en geniet van de zoutige smeuïgheid!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven