Tarte tartin, knapperige ondersteboventaart

Tarte tartin

Hoi! Deze taart, man, we zijn er helemaal ondersteboven van, mijn man en ik. Letterlijk. We hangen ondersteboven vanaf de zitting van onze bank deze taart op te eten. Ik heb de taart dan ook ondersteboven gebakken. Ik kan prima op mijn handen werken in de keuken ja. Als niemand kijkt. Doe maar mee. Tarte tartin.

Ingrediënten tarte tartin:

– 1 rode ui, in stukjes
– 1 dikke teen knoflook, in stukjes
– een stukje verse peper naar smaak, in stukjes
– 2 paprika’s in stukjes (bijvoorbeeld een rode en een gele)
– 20 amandelen
– 8 zongedroogde tomaatjes in olie
– 2 theelepels oregano
– 8 eetlepels passata
– 1 plantaardig bouillonblokje
– 3 eetlepels edelgistvlokken
– nootmuskaat
– 265 gram linzen (uitgelekt)
– 4 plakjes plantaardig bladerdeeg
– zout
– olijfolie om in te bakken

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor naar 225 graden en ontdooi vier plakjes plantaardig bladerdeeg.
2. Doe een handstand en blijf zo staan. Mik met je tenen de rode uisnippers, knoflookstukjes en peperflinters in een verhitte pan met daarin twee eetlepels olijfolie.
3. Schuif met één van je voeten de paprika van de snijplank de pan in, bak de paprika even mee op hoog vuur en zet het vuur lager naar een gemiddelde temperatuur.
4. Dribbel 20 amandelen in de pan en schop er acht in stukjes of reepjes gesneden zongedroogde tomaatjes achteraan. Klem het potje oregano tussen je tenen en dwarrel er een theelepel of twee van in de pan. Ook met je tenen verkruimel je het bouillonblokje boven de pan. Giet er dan acht eetlepels passata en de uitgelekte linzen achteraan. Roer alles goed door elkaar en zet het vuur laag.
5. Voeg 3 eetlepels edelgistvlokken en een snuf nootmuskaat toe en laat de boel nog een minuutje pruttelen.
6. Stort het natte, zware goedje in een quichevorm en bedek de heerlijkheden met het bladerdeeg. Je kunt het deeg hier en daar wat uitrekken en er passende puzzelstukjes van snijden om alles te bedekken. Besmeer het deeg met wat olijfolie. Strooi een beetje zout en edelgistvlokken over het deeg en zet de vorm 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Tarte tartin

7. Haal de taart uit de oven en keer hem om op een schaal. Pas op dat je je tenen niet brandt. Het beste draag je ovensokken aan je voeten.

Tarte tartin

Hap ‘m weg als een baas

Zie daar, een hartige taart met een zompige zware vulling en dan toch een knapperige bodem! Binnen vijf minuten hebben wij haar op. Nou ja, binnen tien minuten dan. Ach ik weet niet hoe lang we aten, ik hing ondersteboven, dat doet iets met je tijdsbesef. De taart was heel snel op en we wilden dat we er nog één hadden.

Tarte tartin

Doei!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven