Knoflooksoep met pastinaak

knoflooksoep

Knoffie verkeerd. Knoflooksoep met pastinaak. Met gegrilde groenten, cannelonibonen en olijven.

Hoi! Hoe ik op het idee kwam op knoflooksoep te maken:

Op het terras in de zon. Een verse gemberthee. De stukken gember zien er uit als knoflooktenen. Knoffie?

“Heeft u een kneus kunnen maken?” “Ja doet u mij maar een knoffie.”

Krijg je dan een knoflookthee? Of koffie met knoflook? Lijkt me wel heeeeel hipster. Een beetje vreemd ook wel. Knoffie verkeerd. Ik ga het maken nu, knoffie verkeerd, met pastinaak is dat, een soep. Dus geen koffie, geen thee, maar soep, ook goed toch?

Voorbereidingswijze:

Ik verwarm de oven voor naar 160 graden Celsius. Ik leg er een hele knoflookbol in. Gewoon zo’n hele bol bol van tenen in een samengepakt knuffelig kringetje. Het buitenste vlies haal ik er eerst wel even af trouwens. En dan wacht ik 40 minuten.

Nee wacht, ik heb geen zin om te wachten. Ik schrijf dit allemaal even op en schil en snijd pastinaak en ui in stukken.

De ingrediënten noteer ik ook gelijk even:

Voor de knoffie:
– 1 bol knoflook
– 500 gram pastinaak
– 1 ui
– 1 gedroogd chilipepertje
– 2 bouillonblokjes
Voor erbij, erin en eronder:
– soepstengels
– 1/2 courgette
– 1/2 aubergine
– 1 paprika
– 20 zwarte olijven
– 125 gram cannelonibonen uit blik of pot

Deze ingrediënten geven je genoeg maaltijdsoep voor een persoon of twee.

Weet je trouwens wel hoe lekker dat ruikt trouwens? Zo’n poffende knoflookbol in de oven? Man man man ik krijg er zoveel trek van, ik heb nu al een halve zak soepstengels naar binnen gewerkt. Grissini bedoel ik. Dat klinkt chiquer. Voor nu blijf ik maar weer even met mijn tengels van die stengels.

Bereidingswijze knoflooksoep:

De grillelementen, dat zijn courgette, aubergine en paprika, snijd ik in plakken en repen. Ik verhit een grillpan en bestrijk de bodem met een laag olijfolie. Dan gril ik de groentes in porties, kerend tot alle kanten goed gebrandmerkt zijn met een mooi grillpatroontje, en laat ze uitlekken op drie- of vierdubbelgevouwen keukenpapier.

De canneloniboni spoel ik af en laat ik uitlekken in een vergiet.

Ik verhit wat olijfolie in een soeppan en bak ui, pastinaak en peper alvast aan. De knoflook kan ik nu uit de oven halen en pellen.

knoflooksoep

Die poflook gaat bij de pastinaak en zo in de pan en ik giet er driekwart liter water bij en voeg de twee bouillonblokjes toe. Ik laat de knoflooksoep pruttelen tot de pastinaak zacht is geworden en zet er dan de staafmixer in. Twee borden maak ik alvast mooi op met de gegrilde groenten:

knoflooksoep

De olijven en cannelonibonen gaan in de gepureerde knoflookpastinaaksoep. Als die ook warm geworden zijn, schenk ik de knoflooksoep in de borden op de gegrilde groenten.

Soepstengels erbij en aanvallen maar. En tot slot nog een raar gedicht dat ik in één van mijn schriftjes terugvond. Ik noem het Soep.

Soep

Altijd bij het ochtendgloren,
Krijg ik bonen in mijn oren.
Het zijn de tonen van de koffie die jij zet.
En ik bof! KOFFIE!

Doei!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven