Knolselderijburgers op pitabroodjes. Een beeldverhaal.

  Hoi! Het is weer zo’n dag van een snel solodiner! Daarom heb ik een snel beeldverhaal gescheven. Nee dat is geen spelfout, ik doe zoveel schijven op mijn burger dat ik vandaag meer schijf dan schrijf. Ik heb dus een beeldverhaal gescheven. Ik heb namelijk:  
– 3,5 gegrilde schijven (zie, da’s één) knolselderij (ingeborsteld met wat olijfolie in de grillpan bakken en duwen en draaien tot ze er mooi bewijsbaar gegrild uitzien.
– wat rucolaslamelange)
– 1 avocado in schijven (ja, twee!)
– 1 tomaat in schijven (hoppakee, drie!)
– vegane smeerkaas, zie het recept van 3 maart 2015
– wat stukjes zongedroogde tomaat
– mosterd
– ketchup
– in de broodrooster geroosterde pitaschijven (joe, vier! Oké, dat is een beetje smokkelen, het zijn pitabroodjes, maar hé, schijverlijke vrijheid hè!)
– augurkjes, die ik niet gebruikt heb verder, maar wel klaar gezet, en wel gefotografeerd dus wel deel van het beeldverhaal
– pruimenazijn (mag ook andere a zijn!)
– peper 
– zout    

  Nou ja, en voor de rest spreken alle beelden en schijven voor zich denk ik. Misschien kan ik hier en daar nog wat commentaar leveren, als een soort reporter of zo, ik zal eens zien. Zie hier hoe de smeerkaas aangebracht wordt:  

  Ja ja, goede basis ja, daar kan die slamelange zo lekker op gekeild worden, ja dat gaat heel goed dat gaat goehoeoeoeoed! Oh, prachtige actie!  

  Mooi aangegeven die knolselderij, kijk hem gaan kijk hem gaan! Beetje peper en zout erover ook nog, fantástisch! Hé kijk eens even, wat doen die gedroogde pepertjes in dat zoutpotje? Met welke tactiek hebben we hier te maken? Verrassend! Dat komt uit een onverwachte hoek. Aan de andere kant, waar moet je die pepertjes ook anders bewaren? Eens zien hoe dit verder gaat, spannend!  

  Hoh hoh! Mosterd en ketchup in één beweging erop geveegd, wauw! Wat een super eerste helft was dit zeg!Ik heb ge-no-ten! Dat belooft wat voor straks.  

  Nou daar gaan ze weer. Een mooi kalm beginnetje zo, met die twee schijven tomaat op die pitabroodjes zo. Heel keurig, heel kleurig.  

  Maar nu!? Hé zeg ja hoor jaaaaaa hoooooor! Weer zo’n wonderlijke move van twee ingrediënten in één keer op het broodje brengen! Prachtig mooi prachtig mooi!  

  Even snel een totaalplaatje vanuit helikopterperspectief tussendoor:   

  En dan WAM BAM, de afsluitende en beslissende manoeuvre, het broodje klapt dicht! Wat een spel, wat een krachtmeting! Alleen maar winnaars deze keer.   

  En als kers op de taart, de overgebleven groentes met wat pruimenazijn besprenkeld en bestrooid met zout en peper. Ik ben op van bewondering.  

Ik ga sporten.
Doei!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven