Kookoverleg. Agendapunten in de mix. Eivrije omelet met een rijstnoedelgroenteroerbaksel en salade.

Hoi! Mijn omeletmix heeft eivrij en ik ook dus dat wordt bakken geblazen. Waarmee? Met ingrediënten! Voor wie? Voor mijn echtgenoot en mij! Joechei!

– 80 gram eivrije omeletmix
– 400 gram Thaise roerbakmix (een zak voorgesneden groentes uit de supermarkt)
– 1 handje vol cashewnoten (ik gebruikte mijn eigen hand maar stopte die niet helemaal vol)
– 125 gram rijstnoedels
– 1/3 komkommer
– 1 rode paprika
– 1 tomaat
– 2 centimeter verse gele peper
– sesamzaadjes
– cayennepeper
– knoflookpoeder
– vadouvan
– laos
– kurkuma
– sojasaus
– rijstazijn
– citroensap
– zonnebloemolie

Wij vinden dit een te gortig aantal agendapunten dus we brengen het terug naar zeven stuks. Eivrij of niet, overleggen kan tegenwoordig altijd en overal, zeker met dat skype for business en zo.

– 1. de groentes
– 2. de omelet
– 3. de salade
– 4. naar aanleiding van deze notulen
– 5. de groentes met de noedels
– 6. WVTTK
– 7. de rondvraag

1. De groentes:
Over dit onderwerp wordt het beste flink gebakkeleid in hete zonnebloemolie, een minuut of tien is mooi, daarna mag het vuur van de discussie weer op een laag pitje om rustig over te gaan naar het volgende agendapunt.

2. De omelet:
Vanwege de nieuwigheid van deze topic valt hier niet veel over te debatteren. Besloten wordt om het protocol op de verpakking van de mix te volgen, maar dan met dubbele hoeveelheden.

Om het maar even genoteerd te hebben: 80 gram Eifreie Omeletmix mengen met 100 milliliter water en even laten staan. Dan een beetje olie in een pan verhitten, de met water gemixte mix in de pan laten glijden, vijf eetlepels van de roerbakgroentemix uit die andere pan op de omelet scheppen, vuur na een tijdje hard vlammen terug op zijn zachtst zetten, deksel op de pan en laten garen maar. Wat een mixen deze vergadering. Poeh.

3. De salade:
Over de salade valt te vertellen dat ze bestaat uit kleine blokjes komkommer, tomaat en paprika en kleine snippers verse gele peper. Voor de volledigheid moet gemeld worden dat de dressing ontstond door 2 theelepels veganaise, 1 theelepel rijstazijn, 1 theelepel sojasaus, 1 theelepel citroensap en 1 theelepel agavesaus door elkaar te roeren, of mixen zo je wil. Ter afronding van dit agendapunt gaan er wat sesamzaadjes over de gedresseerde salade.

4. Naar aanleiding van deze notulen:
De heersende mening is dat er een agendapunt toegevoegd had moeten worden: de noedels. Die noedels hadden intussen al zo’n vier minuten gegaard moeten zijn in water dat net van de kook af is. Gemiste kans, jammer. Maar goed, nu we het er toch over hebben, gieten we ze toch maar af die noedels. We spoelen ze af en snijden ze wat kleiner. Sommige deelnemers aan dit overleg beschouwen die laatste handeling als laster van de goede smaak dus misschien moeten we het buiten de notulen houden.

5. De groentes met de noedels:
Nog even teruggrijpend op agendapunt 1 wordt het vuur onder de roerbakkeleigroentes weer opgestookt en voegen er zich wat extra ingrediënten bij: hele flinke snuffen cayennepeper, kurkuma, vadouvan, laos, knoflookpoeder, cashewnoten, 3 eetlepels sojasaus en 1 eetlepel rijstazijn. Noedels erbij, die ook nog even doorbakken en ook dit agendapunt is weer afgefakkeld. Mooi. Dat schiet op. Alles kan op tafel.

6. WVTTK
Wat verder ter tafel komt dat zijn borden, bestek, opscheplepels, onderzetters, veganaise en ketchup. En twee koppen thee. Een laptopje om een serie op af te spelen ook nog.

7. De rondvraag:
– Wat doen die veganaise en ketchup op tafel?
– Smaakt die omelet een beetje naar karton?
– De hier bovengestelde twee vragen beantwoorden elkaar, mooi hè? Vragen die ook antwoorden zijn.
– Kan die omeletmix een volgende keer ook op een andere manier bereid worden dan volgens het protocol op de verpakking? Voorgesteld wordt om voor de volgende vergadering een verbeteringsplan te schrijven voor het eindproduct van de Eifreie Mix. We zullen zien of dit punt vervolgd wordt.

Doei!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven