Gevulde Chinese koolbladeren

Direct naar het recept

Hoi! Dat je zin hebt om te bloggen over de maaltijd waarvan je nog niet eens weet of ie zal komen want ik ben net thuis en heb nog niet in keukenkast of koelkast gekeken of er wat in huis is maar dat ik toch alvast begin te schrijven. Dat het gevulde Chinese koolbladeren zullen worden weet ik nu nog niet nee. Loop even mee anders. Dan geef ik eerst de kat haar voer.

Eens kijken. Een Chinese kool, een struik basilicum, een gele paprika, een ui, avocado. Ik zet de oven aan op de hoogste stand. Chinese koolbladeren laat ik even baden en droogtrommelen in mijn slacentrifuge. De helft van de bladeren gaat op een bebakpapierde bakplaat en befoezel ik met olijfolie, peper en zout.

Gevulde Chinese koolbladeren

Met goddelijk avocadomoddertje en hemels romige paprikabrij

De andere helft… weet ik nog niet. Wacht.

Ik wok ui, knoflook en verse peper aan in hete olijfolie en voeg er stukjes gele paprika aan toe. Qua kruiden mm… Ja nou doe maar komijn, kurkuma en djahé. Naar smaak. Da’s bij mij dus vet veel kruidselwaar ja, dat is waar. In de pan dus, daar. Dat is waar. En zout. Ook naar smaak. Ik vind ook nog een blik gekookte tuinbonen van de toko. Die zien er uit als bruine bonen maar smaken zo niet. Het is een klein blik waar niet op staat hoeveel grammen erin zitten. Ik hoop geen. Straks staan er allemaal teleurgestelde mensen voor mijn blik bonen die hun gram komen halen zeg. Maar goed die bonen gaan ook in de pan. Uitgelekt en afgespoeld en wel.

Het is tijd om dat bakblik vol bezoedelde kool in de oven te schuiven nu trouwens. Dat doe ik dan ook. En ik maak even een sausje van twee avocado’s, een klauw basilicum, een eetlepel citroensap, een eetlepel agavesiroop en zout naar smaak. In de keukenmachine verdraai ik dit alles tot een dik groen paradijselijk moddertje.

avocadomoddertje

Die nog niet gevulde Chinese koolbladeren liggen nu vijf minuten in de oven dus die draai ik even om. Nog vijf minuten bakken en ze zijn om op te eten zo lekker.

Gevulde Chinese koolbladeren

In die pan met paprika, ui, bonen, knoflook, peper en kruiden schenk ik vier eetlepels sojaroom en schep ik een eetlepel hagelslag. Ik warm alles nog even lekker door.

hemels romige paprikabrij

Tada, gevulde Chinese koolbladeren!

Nu heb ik dan rauwe en gebakken koolbladeren, hemelse avocadoprut en romige bonenpaprikabrij. Aan tafel wordt dat dan proberen, combineren, interpreteren en interfereren geblazen. Alles past bij elkaar dus fouten worden er niet gemaakt. Zie hier een voorbeeldbord.

Gevulde Chinese koolbladeren

Doei!

Gevulde Chinese koolbladeren

Course: Met de handen etenCuisine: GlanerbrugsDifficulty: Betrekkelijk simpel
Servings

2

personen
Wassen, schillen, snijden, voorverwarmen

23

minutes
Bereidingstijd

20

minutes
Total time

43

minutes

Ingredienten

  • de gewassen bladeren van 1 Chinese kool

  • olijfolie om in te bakken

  • peper en zout

  • Voor de hemels romige paprikabrij:
  • 1 ui, gesnipperde

  • 1 teen knoflook, in kleine stukjes

  • 1 vers pepertje in flintertjes

  • 1 paprika in blokjes

  • komijnpoeder

  • kurkuma

  • djahé: gemalen gember

  • olijfolie om in te bakken

  • 1 blik (400 gram) gekookte tuinbonen of andere bonen, linzen of kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld

  • 4 eetlepels sojaroom

  • 1 eetlepel pure chocoladehagelslag

  • Voor het goddelijk avocadomoddertje:
  • 2 avocado’s

  • 1 hand vol basilicum

  • 1 eetlepel citroensap

  • 1 eetlepel agavesiroop

  • zout

Bereidingswijze

  • De Chinese koolbladeren:
  • Zet de oven op de hoogste stand. Laat het bakblik uit de oven en bekleed het blik met bakpapier.
  • Was de bladeren van de Chinese kool en droog ze in de slacentrifuge.
  • Leg de helft van de koolbladeren op de bakplaat, besprenkel ze rijkelijk met olijfolie en strooi met peper en zout naar smaak. Schud de bladeren door elkaar zodat alles bedekt is met olie. Bewaar de andere helft van de bladeren om later op tafel te zetten.
  • Voor de hemels romige paprikabrij:
  • Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en fruit ui, knoflook en verse peper in de olie. 
  • Voeg de stukjes paprika toe en schud met komijn, kurkuma, gemalen gember en zout naar eigen smaak. 
  • Roer goed door en voeg 400 gram uitgelekte bonen, linzen of kikkererwten toe. 
  • Terug naar de koolbladeren:
  • Schuif het bakblik met de helft van de Chinese koolbladeren in de inmiddels voorverwarmde oven. Maak in de tussentijd in vijf minuten de avocadomodder:
  • Voor het goddelijk avocadomoddertje:
  • Schil en ontpit de avocado’s en pureer ze met de staafmixer of in de keukenmachine samen met een handje basilicumblaadjes, 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel agavesiroop en zout naar smaak tot een glad crèmig sausje.
  • De koolbladeren weer:
  • Draai de koolbladeren in de oven om. Nog vijf minuten wachten en deze bladeren zijn klaar.
  • Hé, daar is de paprikabrij weer!
  • Schep ondertussen 4 eetlepels sojaroom en 1 eetlepel pure plantaardige hagelslag in de pan met paprika en bonen en warm goed door.
  • Conclusie:
  •  Zet de rauwe en de gebakken koolbladeren op tafel, het paprikabonenbaksel en de avocadomodder. Schep het paprikamengsel in een koolblad, verdeel er wat avocadocrème overheen, rol het gevulde blad op en eet smakelijk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top