Lief Wellington

Hoi! Een recept voor een lief Wellington zonder noten. Maar wel met duxelles. Duxelles? Duxelles wordt gebruikt in het oorspronkelijke recept van beef Wellington. Dit recept is daarom trouwer aan het oorspronkelijke gerecht dan de beef, Wellington, beef die ik eerder beschreef. Door die duxelles, een fijngesneden mengsel van paddenstoelen, ui, en kruiden.

Lief Wellington

Course: Ovenschotels en stoofpotjes
Porties

6

personen
Voorbereiding

30

minutes
Oventijd

45

minutes
Total time

1

hour 

15

minutes

Ingredienten

  • Voor de duxelles:
  • 400 gram champignons,

  • 2 rode uien

  • 2 tenen knoflook

  • 8 takjes verse tijm

  • 2 eetlepels edelgistvlokken

  • 2 geroosterde witte tijgerboterhammen

  • een paar snuffen nootmuskaat

  • een klein theelepeltje zout, of minder

  • Voor de gehele beef Wellington:
  • 100 gram worteltjes

  • 1 halve rode paprika in de lengte in stroken gesneden

  • 15 zwarte olijven

  • 6 uitgelekte babymaiskolfjes

  • 9 plakjes plantaardig bladerdeeg

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor naar 180°C
  • Maak de duxelles: Snijd champignons, uien en knoflook zo fijn mogelijk. Druppel een eetlepel olijfolie in een hete pan.
  • Ris de tijmblaadjes van hun takjes. Bak de snippertjes champignons, ui en knoflook en de tijmblaadjes in de hete olie tot het punt waarop de boel een beetje papperig wordt. Het vuur gaat uit.
  • Rooster de twee boterhammen, verkruimel ze tot poeder met de staafmixer en meng ze door de duxelles.
  • Kook de worteltjes nèt niet gaar.
  • Snijd de paprika in de lengte in stroken.
  • Leg 6 plakjes bladerdeeg in rechthoekvorm tegen elkaar aan op een met bakpapier beklede ovenbaklade.
  • Leg de wortels, paprika, 15 zwarte olijven en 6 uitgelekte babymaiskolfjes in het midden in de lengte van het bladerdeeg, zie de foto hierboven.
  • Verspreid de duxelles over de kern van de lief Wellington.
  • Vouw en plak het bladerdeeg met behulp van 3 extra plakjes bladerdeeg tot een goed gesloten dichte broodvorm en schuif de ovenlade in de oven. Haal je lief Wellington na 45 minuten weer uit de oven.
  • Doei!

  Doei!  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top