Vakantie en linzencurry
Hoi! Vakantie dus lekker makkelijk alles, niet over nadenken, ontspannen, niets moet alles mag. Zo ook koken. Gisteravond was dat. Nu aan de keukentafel met een klein uitzichtje op het Sauerse land. Schrijven over linzencurry.

Ingrediënten:
Voor twee personen:
– 250 gram droge linzen
– één groene paprika
– 1 gele paprika
– een pastinaak
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 2 gedroogde kleine chilipepertjes
– 150 milliliters vette kokosmelk
– 1 plantaardig bouillonblokje
– 1 plak kruidkoek
– sojasaus
– vadouvan (droog kruidenmengsel, zie supermarkt)
– kurkuma
– zout
– olijfolie
– 4 pitabroodjes
Bereidingswijze:
1. De linzen gingen met ruim water in een pannetje op het vuur.

2. Samen chopten we alles op, de paprika, pastinaak, ui, knoflook, peper, en zetten alles klaar.

3. Knoflook, ui, peper en veel vadouvan en kurkuma opgebakken in de hete olijfolie? Ja hadden we.
4. Toen konden de paprika en de pastinaak er bij. Bakken en omroeren, zo lang als het ons goed dunkte.
Het is vakantie dus we houden geen tijd bij. Doe ik nooit, waar heb ik het over.
5. Dan kokosmelk en bouillonblok toegevoegd. Sudderen.

6. Toen de pastinaak naar onze smaak bijna zacht genoeg was om te eten goten we de linzen af en deden ze in de bakpan bij de rest. De linzen hadden op dat moment volgens mijn man een kwartier gekookt.
Draai om zijn oren kan ie krijgen, met zijn tijd bijhouden.
7. Goed, er ging na een tijdje nog wat kruidkoek door de smurrie.

8. Prutteldepruttel, ook even met deksel op de pan. Als het wat droog werd ging er een beetje water uit de koker bij en de boel werd nog wat afgesmaakt met extra kurkuma, vadouvan en een eenheid sojasaus naar smaak.
9. De tafel werd gedekt.

Ik speelde pacman op mijn bord en maakte daar een beautyshot van.

Doei!