Linzenpaprikasoep

linzenpaprikasoep

Hoi! Linzenpaprikasoep voorbereiden? Makkellijk. Deze jongen hoeft maar naar een paprika te kijken om de vrucht in stukjes uiteen te laten vallen. Ik zou dan ook willen dat hij mijn mis en place regelmatig voor zijn rekening kon nemen. Dat wordt lastig, hij woont ver weg. Maar vandaag kwam hij even langs, hij was in de buurt, zo’n 9000 kilometer van zijn eigen huis vandaan.

Ik? Nee ik was eigenlijk helemaal niet van plan om te koken op nieuwjaarsdag. Maar die gast keek dus per ongeluk die paprika frontaal tegen haar gele bast aan en voilà, daar kletterde ze verbaasd in stukjes uit elkaar.

Bereidingswijze linzenpaprikasoep

Te verbouwereerd om snel te denken nam ik afscheid van mijn haktelepathische vrind voordat ik hem had voorgesteld aan mijn groene paprika, twee van mijn middelgrote uien, een centimeter verse groene peper en een teen knoflook. Die vijf laatstgenoemden heb ik dan maar zelf in stukjes gehakt. Dat koste me wat tijd ja, het was een goed feest gisteravond.
(1. Snijd een gele en een groene paprika, twee uien, een centimeter verse groene peper en een teen knoflook in stukjes)

2. Ui, knoflook, peper, een snuf kaneel en twee theelepels komijnpoeder werden gefruit in twee eetlepels olijfolie.
3. De paprika, de gele nog wat beduusd, bakte even mee, er ging een halve liter kokend water en een blokje bouillon bij en de boel kookte vijf minuten door.

4. Dan een blik linzen inclusief hun eigen nat erbij geschommeld, plus acht doormidden gesneden zongedroogde tomaatjes uit de olie en een scheut balsamico, geroerd totdat alles warm is, zout naar smaak er door gedwarreld en soep is geschapen, schep haar maar op.

Lekker met soepstengels, salade, brood, friet, limonade, bier, wijn, chips, boerenkoolstamppot, maïs of crackers, minder lekker met buikgriep, kauwgom, zure matjes, achterliggende soeptrauma’s, vooral als ze gerelateerd zijn aan specifiek deze soep, vervuilde potgrond of rioolwater.

linzenpaprikasoep

Doei!

Ingrediënten voor twee personen:

– 2 uien
– 1 teen knoflook
– 1 centimeter verse groene peper
– 2 paprika’s
– 2 theelepels gemalen komijn
– 1 snuf kaneel
– 1 bouillonblokje
– een blik linzen
– 8 zongedroogde tomaatjes uit de olie
– 1 flinke scheut balsamico
– zout

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven