Linzensoep met courgette,

linzensoep met courgette

Hoi! Linzensoep met courgette.

“Ben je uitgegeten? Er is nog wat soep hoor!”

roept mijn man me achterna terwijl ik door de keuken richting de badkamer loop.

“Troep!?” roep ik terug.

“Nee soep!”

“Oh! Ik hou helemaal niet zo heel erg veel van soep. Ik weet ook niet waarom ik het telkens maak, soep! Ach wat lullen ook, ik weet het wel. Om er (stok)brood of broodjes met beleg bij te kunnen eten.”

Linzensoep met courgette, paprika, tomaat, komijn en rozemarijn

“Ja weet ik!” antwoordt mijn man.   Een lepel van deze soep paradeert over je tong met een meterslange sleep aan smaken. Mijn man heeft er weet ik hoeveel borden van gegeten. Ik één. Wát een overheerlijk excuus om al dat stokbrood met hummus, plantaardige kaas en kruidenboter te eten was dit zeg. Hier komt het recept.

Ingrediënten:

– 1 ui, in ringen
– stukje verse groene peper in ringetjes
– 1 rode paprika in repen
– 2 minicourgettes of een grote of zo, in schijfjes verdeeld
– 1 tomaat in dunne plakjes
– takje vers geplukte rozemarijn
– veel komijnpoeder
– 2 plantaardige bouillonblokjes
– 400 gram linzen uit pot of blik, uitgelekt en  afgespoeld
– 1 limoen
– olijfolie om in te bakken
– zout

Bereidingswijze linzensoep met courgette:

1. Fruit de gesnipperde ui, bak de groene peper even mee, zo ook de rode paprika.

2. Voeg de courgette, tomaat en de tak rozemarijn toe, zwier die nog even een rondje of drie vier door de sissende pan en giet er 1 liter water op.

3. De bouillonblokjes verkruimel je boven de pan. Zorg dat de deksel niet op de pan zit wanneer je dit doet, anders proef je er niets van later.

linzensoep met courgette

4. Als de soep kookt voeg je de linzen en het sap van de limoen toe. Laat alles nog even doorwarmen en smaakpruttelen op een zacht vuurtje. Je kunt er nog wat extra zout bij doen.

5. Zet de pan op tafel tussen al je lievelings broodzaken en belegwaar, smul van de smaken, verslik je niet in die tak rozemarijn, die kun je er ook best even uitvissen voor je de soep serveert zeg, wat is dat nou! Linzensoep met komijn en rozemarijn, wat een rijm, dat moet wel lekker zijn.

Doei!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven