Little green bag schotel met aardappelbruschetta

Hoi! Nee er zat geen wiet (little green bag) in ons eten maar mijn man en ik zijn wel voldaan van het kostelijke groene geluk dat we net naar binnen werkten. Er waren een paar ingrediënten die solliciteerden naar een plek in de maaltijd en de volgende kandidaten heb ik aangenomen:

Voor de bruschetta bleken het geschikst:
– 2 uit de kluiten gewassen aardappels
– knoflookolie
– 100 gram doperwten uit een pot
– 1 teen knoflook
– 1 stukje verse peper
– 1 stevige greep verse platte peterselie
– 2 eetlepels juliennereepjes zongedroogde tomaatjes
 Voor de little green bag schotel bleken de volgende proponenten het meest laid back, relaxed en chill dus die heb ik aangenomen:
– 1/2 courgette in blokjes
– 1 groene paprika in blokjes
– 340 gram doperwten (de rest van de pot)
– 1 gesnipperde ui
– 1 fijngesneden teen knoflook
– 1 fijngesneden stukje verse peper
– 10 halve pecan noten
– olijfolie
– Provençaalse kruiden, gedroogd
– te malen zeezout in zo’n molentje

De aardappels werden flink geschrobd en in hun lengte in acht plakken gesneden. Ik zeepte ze in met knoflookolijfolie en legde ze in een ovenschaal. Na deze ontgroening bracht ik ze naar hun nieuwe tijdelijke werkplek, de oven, die ik eigenlijk nog maar vlak daarvoor op de hoogste stand had gezet. Aju en veel succes, ik heb er alle vertrouwen in! Riep ik ze na.

Voor het bruschettabeleg werden 100 gram doperwten gepureerd met knoflook, verse peper, peterselie en zongedroogde tomaat. Eenderde deel van de peterselie had in zijn brief aangegeven vooral een ster te zijn in garnering. Om deze frisse blaadjes tot hun volste recht te laten komen in hun nieuwe functie hield ik ze dus nog even apart.

Een goede bakpan ging op het vuur. Ik brokkelde de pecan noten die pan in en liet het door henzelf aangegeven pluspunt krokantheid tot zijn volle wasdom komen. Twee eetlepels olijfolie krinkelden bekwaam de pan in. Ui, knoflook en peper koprolden zichzelf glazig in de hete olie. Courgette en paprika namen plaats in hetzelfde kantoor en de erwten maakten het team compleet. Bijna. Ik stelde nog flink wat schudsels gedroogde Provençaalse kruiden tewerk in de little green bag room en zette het vuur terug naar middelhoog. Een goed kantoorklimaat kan immers behoorlijk wat ziekteverzuim voorkomen.

Over klimaat gesproken! De aardappels! Die heb ik na zo’n 22 minuten omgedraaid. Gelijk heb ik de temperatuur aangepast naar 180 graden. Net op tijd. Dat had me geld kunnen kosten, over ziekteverzuim gesproken. Na nog zeven minuten sommeerde ik de aardappels uit hun kantoor en bedankte ze voor hun noeste arbeid. Ik besmeerde de acht plakken met het perfecte erwtenprotocolletje en liet wat van de garneerpeterselie shinen op de bruschetta.

De little green bag kamer bemaalde ik met zout en deed ik over in een luxe vrijetijdsschaaltje waarin de frisgroene sollicitanten heerlijk konden chillen en relaxen na gedane arbeid. Nog een deeltje garneringselie steelde de show op deze little green back lounge.

Ik heb geen enkele kandidaat onterecht aangenomen en dat siert ook mij denk ik. Bedankt lekkere tijdelijke werkkrachten, ik zal jullie missen!

Doei!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven