Bloemkool-en-zwarte-bonenpannetje

Bloemkool-en-zwarte-bonenpannetje

Hoi! Campingkoken, ik hou ervan. We hebben een zak diepgevroren bloemkoolroosjes bij een ienieminiwinkeltje opgescharreld en onze uit Nederland meegenomen proviandkrat wordt op dit moment uit de auto getild. De buitenkeuken is opgebouwd, ik kan aan de slag. Het wordt een bloemkool-en-zwarte-bonenpannetje met mihoen!

Campinggas en een waterdichte tent

Oh ja, joechei! Er zit nog gas in de fles die we vijf zomers geleden voor het laatst gebruikten. Nee klopt, wij checken dat soort dingen niet voorafgaand aan onze vakanties. Zo waren we vannacht tijdens een flinke hoosbui blij verrast dat onze tent na al die jaren nog waterdicht bleek.

Gaspit aan, pan erop, olijfolie erin, even verhitten en de bevroren bloemkool kan erbij. Duuuuuurt lang voordat de roosjes ontdooien. Het campingkookstel staat niet waterpas, ik dirigeer alle roosjes naar linksonder in de pan, daar waar de olijfolie samenklotst. Ik strooi lekkere hoeveelheden laos, kurkuma, citroengras, knoflookpoeder en cayennepeper over de bloemkool. Ik zet een pannetje water op het vuur. Daar kan straks mihoen in weken.

Bloemkool-en-zwarte-bonenpannetje

Hoera, de bloemkool is eindelijk ontdooid en zelfs ook warm, hallelujah! Vier eetlepels ananassap uit het blikje golven de pan in. Met name de hoek linksonder is weer favoriet. Mooi hè, hoeken in een ronde pan? Ik verbrokkel het bouillonblokje ook maar boven de hotspot. Ik roer even goed alles de hele pan door, ook rechtsonder, linksboven en rechtsboven zijn aan de beurt, niet per se in die volgorde.

Het blik zwarte bonen is uitgelekt en kukelt ook in de pan, evenals de stukjes ananas en een handje pinda’s. Ja die pinda’s lieten we in één beweging met de bonen en de ananas uitlekken. Geen idee wat er uit die pinda’s gelekt is, misschien wel persoonsgegevens of gevoelige bedrijfsinformatie. Zouden ze lekker smaken, samen met bloemkool, persoonsgegevens en gevoelige bedrijfsinformatie? We zullen er vandaag niet achter komen.

Bloemkool-en-zwarte-bonenpannetje

Vandaag weken we genoeg mihoen voor twee in een pan vol gekookt water, gieten hem af en serveren hem met de bloemkool en zwarte bonen schotel. En we eten zeer smakelijk. Buiten op de camping. Lekker. Mmm.

Doei!

Ingrediënten bloemkool-en-zwarte-bonenpannetje:

– 450 gram bloemkoolroosjes (vers of uit de diepvries)
– 1/2 theelepel gemalen laos
– halve theelepel gemalen kurkuma
– 1/2 theelepel knoflookpoeder
– 1/2 theelepel gemalen citroengras
– cayennepeper naar smaak
– 1 klein blikje ananasstukjes en
– 4 eetlepels van het sap van de ananas uit het blikje
– 1 plantaardig bouillonblokje
– 1 blik zwarte bonen (400 gram)
– een hand pinda’s
– olijfolie om in te bakken
– mihoen voor twee personen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven