
Hoi! Sst! Het is 14 februari en mijn man is even de deur uit. Ik bak snel even een mini chocoladetaartje voor toe!
Ingrediënten voor het mini chocoladetaartje:
Droge bestanddelen:
– 77 gram bloem
– 1/2 zakje baking soda (2,5 gram)
– 5 gram maïzena
– 46 gram (fijne) rietsuiker
Nat spul:
– 60 milliliter chocoladehavermelk (of van soja)
– 30 milliliter zonnebloemolie
– 6 gram kokosolie, geurloos
Vulling:
– een flinke handvol rode vruchten uit een diepvriesdoosje
– 4 blokjes (28 gram in totaal) plantaardige pure chocola
Bereidingswijze uit het oosten om precies te zijn uit het oosten van Nederland om heel precies te zijn Twente en nog preciezer Glanerbrug:
1. Verwarm de elektrische oven voor op 180°C.

2. Meng de droge dingen goed door elkaar.
3. Smelt de kokosolie au bain marie of in de magnetron.
4. Meng alle natte dingen met een garde in een andere kom.
5. Voeg nat bij droog of droog bij nat en mix weer goed tot een mooi beslag.
6. Vet een kleine ronde taartvorm (doorsnede 15 cm) in met zonnebloemolie.
7. Verdeel de helft van het beslag over de bodem van de taartvorm.
8. Hak de chocola in stukken en verdeel deze samen met het fruit over de eerste laag beslag in de taartvorm.

9. Verdeel de rest van het beslag over het feit en de chocolade. Het feit? Het fruit! Vooruit, het fruit is ook een feit maar dit is onhandige receptuur zo. Fruit dus.

10. Zet het taartje in de oven. Zet de oven na dertig minuten uit maar laat het taartje minstens een half uur in de afkoelende oven staan zonder de ovendeur te openen. Laat verder helemaal afkoelen
11. Pak het taartje, snij het aan en vegaan met die taart zonder banaan!

Doei!