Mini kersentaartjes, gloeibier / glühbier, een kampvuur en liefde
Hoi! Rondom een kampvuurtje in eigen tuin herfstavonturen uitwisselen en daarbij een gloeiend warm biertje plus een mini kersentaartje nuttigen? Dat doen wij! Die vrienden van mij, mijn man en ik.
Het deeg van de minitaartjes kan je bekend voorkomen, dat is hetzelfde als de basis van mijn pecannotentaartje van laatst. Succesnummers gebruik ik graag opnieuw, net als fuifnummers en 06-nummers van leuke lui.
Bereidingswijze mini kersentaartjes:
1. Dus ik meng weer eens 50 gram sojaboter en 50 gram rietsuiker heel goed door elkaar en kluts er 50 milliliter haverchocolademelk en net zoveel zonnebloemolie door.
2. Dat vloeisel giet en mix ik door 70 gram zelfrijzend amandelbakmeel.
3. Dan bekwastel ik 12 mini cupcake vormpjes met zonnebloemolie terwijl de oven voor-verwarmt naar 160 graden.
4. Ik plop de pot kersen op sap open. Er ontstaat gelijk een tweestrijd.
De ene helft van de kersjes wil ouderwets óp de taart, de andere helft vindt dat afgezaagd. Dat komt mooi uit.
5. Twaalf van hen rol ik stuk voor stuk in een ingeolied cupcake vormpje. Kijk wat een bekoorlijk plaatje dat oplevert, koninklijke zeteltjes, niet zomaar krukjes, voor deze kriekjes:
6. Tijd om het beslag over de avontuurlijke kersjes heen te gieten en ze in een cupcake bakblik in de oven te schuiven.
Bereidingswijze gloeibier:
Terwijl die taartjes lekker bakken concentreer ik me op het bier dat straks de wangetjes doet gloeien rondom het vlammende vuurtje.
1. Voor zes vuuraanbidders schenk ik zes flesjes van 33 centiliter oud bruin bier in een pan.
2. Zes eetlepels bruine basterdsuiker, twee theelepels pittige speculaaskruiden, een theelepel gemalen kruidnagel, twee theelepels anijspoeder en 150 milliliter van het kersensap uit de pot roer ik erdoor.
3. Dit alles warm ik heel langzaam op het laagste pitje op. Het bier mag niet koken maar moet uiteindelijk wel tegen de kook aan zitten dus ik blijf in de buurt en let goed op.
Na een klein half uur haal ik de taartjes uit de oven en bespuit ik ze met wat dikke kokosroom uit een blik dat een paar uur op de kop in de koelkast heeft gestaan. De traditionele kersjes gaan op de taartjes, de lui met leuke 06-nummers verzamelen zich rond het vuur, de mokken bier worden doorgegeven, er wordt geproost op het goede gouden herfstleven en de tanden worden gretig in de mini kersentaartjes gezet. Gelukkig zijn er twee taartjes voor ieder fuifnummer en is er genoeg glühbier om bij te schenken na de eerste ronde.
Doei!
Ingrediënten voor twaalf mini kersentaartjes:
– 70 gram zelfrijzend amandelbakmeel
– 50 gram sojaboter
– 50 gram rietsuiker
– 50 milliliter haverchocolademelk
– 50 milliliter zonnebloemolie en nog wat om in te vetten
– 24 kersen uit een pot kersen op sap
– een blik vette kokosmelk dat op de kop in de koelkast heeft gestaan zodat dikke room bovendrijft als je het blik openmaakt
– 12 mini cupcake vormpjes
Ingrediënten voor negen a tien mokken gloeibier:
– 6 flesjes van 33 centiliter oud bruin bier
– 6 eetlepels bruine basterdsuiker
– 2 theelepels pittige speculaaskruiden
– 1 theelepel gemalen kruidnagel
– 2 theelepels anijspoeder
– 150 milliliter van het kersensap uit een pot kersen op sap