Mossefosses energierepen met gebraden bloem

energierepen

De energierepenparadox

Hoi! Energie nodig? Eet deze repen! Moet je ze wel eerst maken. Geen energie daarvoor? Eet deze repen! Moet je ze wel eerst maken. Geen energie daarvoor? Eet deze repen! Et cetera et cetera. Beter maak je deze energierepen niet als je bar weinig energie hebt.

Ingrediënten voor 12 repen en 20 reepjes met cacaoboterconfetti:


– 100 gram bloem
– veel kaneelpoeder
– 5 eetlepels kokosrasp
– 500 gram Mozafati dadels
– 2 eetlepels geurloze kokosolie
– 1 flinke klauw cacaoboternibs

Bereidingswijze energierepen:

Ik ga bloem braden. Ja. De gofio die ik meekreeg van lieve Tenerifebewoners is op. Dus ik maak hem na. Braden dus. Maar wel droog braden dus trek die natte zwembroek uit voor je begint en droog je billen af.

1. Mijn braadpan gaat op het hoogste vuur en daarin schep ik zo’n tien a vijftien minuten de door elkaar geschudde bloem, kokosrasp en kaneelpoeder in rond en rond en rond, totdat alles goed begint te geuren en ook een beetje bruin bijkleurt alsof er op het strand van Roque Bermejo wordt gelegen.
Wel zonder zwembroek dus hè? Als het zover is heb je mijn eenvoudige variatie op de Canarische gofio in je pan liggen. Zonder zwembroek, droog en warm. Klinkt oké toch?

energierepen

2. Die Mozafati dadels ontdoe ik van hun pitten en hak ik helemaal tot puree, dat gaat makkelijk met deze soort. Mossefosses dadels.

Er was ooit eens iemand die even niet zo heel goed kon articuleren en die zei toen mossefosses in plaats van het woord dat hij bedoelde en dat was hilarisch en daar moest ik aan denken bij de naam van deze dadels. Vaag verhaal, kun je waarschijnlijk niets mee.

3. In ieder geval roer ik mijn “gofio” door de dadelpuree.

4. De twee eetlepels kokosolie smelt ik even in de magnetron dus trek je zwembroek maar weer aan, nattigheid onderweg. Door de dadelgofiopuree met die vloeibare olie.

5. En dan deel ik het mengsel in tweeën. Van de ene helft maak ik een rechthoekige plak in een ovenvorm. Daaruit snij ik twaalf repen van redelijk formaat.

6. Door de andere helft van de gemengselde mossefosses kieper ik de cacaoboternibs. Ik verdeel ze zo gelijkmatig mogelijk door het beslag.

7. Dan maak ik er kleine reepjes van: ik draai telkens een klein worstje en snij dat dan aan alle kanten recht af.

Vet veel werk en het slaat nergens op maar jaaaaa, ik ben al begonnen nu dus ik maak het ook maar af nu zo want dan zijn ze allemaal hetzelfde en dat staat veel leuker morgen in de kleedkamer van de gymzaal waar ik mijn apenkooifeestje voor mijn veertigste verjaardag vier. Maar die methode van de redelijk geformeerde repen hierboven werkt sneller. Of draai er balletjes van. Ook leuk. Smikkel!

energierepen

Doei!

1 gedachte over “Mossefosses energierepen met gebraden bloem”

  1. Pingback: Kaneelmuffins met whisky - Vegaan met die banaan

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven