Candybarbrokken van pure chocolade

candybarbrokken

Pure candybarbrokken

Hoi! Ik heb zin in ongezond, maar niet té ongezond. Iets zoets, maar niet té zoet. Iets lekkers, maar dan wel heel lekker. Iets puurs. Puur is zuiver. Puur is louter. Pure energie, pure schoonheid, puur goud, puur toeval, pure verspilling, pure waanzin, pure chocolade. Ja dat is het, iets met pure chocolade. Candybarbrokken.

Ik wandel naar de candybar op de hoek van de straat en maak mijn wensen kenbaar. “Maar mevrouw, u wilt een boel repen met elkaar combineren, je reinste muiterij, gaat henen!”

Muiterij op de Snickerbounty

Oh. Ik loop weer naar huis en bedenk een eigen candybar. Dan maar muiterij. Ik noem deze snoeperijhomp Snickerbounty. Het combineert een kokosreep met een notenreep.

candybarbrokken

Candybarbrokken met noten: nutsbounty

Nou zitten er in een Snickers geloof ik pinda’s en dat zijn op de keper beschouwd peulvruchten dus als ik dit snoep inderdaad met pinda’s zou maken combineer ik helemaal geen kokos met noten, muiterij!

Maar gelukkig, ik maak het niet met pinda’s maar met noten. Maar dan kan ik het niet “Snickerbounty” noemen, muiterij! Klopt. Het is meer Nutsbounty hè? Ik noem het toch Snickerbounty. Muiterij! Ja ook goed.

candybarbrokken
Klopt, dat cacaopoeder en die kleine cakevormpjes hebben niets met dit recept te maken maar dat wist ik op dit fotomoment nog niet. 

Ingrediënten voor een brownievorm vol Snickerbounty:

Laag 1:
–  10 dadels zonder pit
– 4 handjes gemengde ongezouten noten
– 2 eetlepels gesmolten geurloze kokosolie
Laag 2:
– 150 gram kokosrasp
– 1 handje gedroogde gesneden dadels
– 4 eetlepels gesmolten geurloze kokosolie
Laag 3:
– 200 gram 70% pure chocolade
– 1 hand gemengde ongezouten noten

Bereidingswijze:

1. Hak de dadels en noten voor de eerste laag fijn in de keukenmachine en roer de gesmolten kokosolie erdoor.
2. Leg een velletje bakpapier op de bodem van een brownievorm en spreid het dadelnotenmengsel over het papier op de bodem. Druk goed aan.

candybarbrokken

3. Meng de ingrediënten voor laag nummer twee goed en verspreid deze tweede laag over de eerste. Druk weer goed aan, de bolle kant van een lepel kan hierbij erg behulpzaam wezen. Dat is ook een beetje afhankelijk van het karakter van de lepel natuurlijk, je hebt er lepels tussen zitten hè, die willen helemaal niet helpen. Mijn lepel, een eetlepel is dat, helpt me wel, ik bedank hem met een tongzoen, mmm, kokos!

candybarbrokken

4. Smelt de chocolade in de magnetron of au bain marie en hak ondertussen de noten in kleinere stukjes.
5. Giet de chocolade over de kokosrasplaag en smeer voorzichtig uit over het hele oppervlak van de Snickerbounty. Wat voor plaag? Een kokosrasplaag! Dat is als er heel veel kokosnoten heel snel door je huis heen rollen en je daardoor geen kant meer op kunt. Strooi de gehakte noten over de chocolade.
6. Dek de Snickerbounty af en zet hem of haar een uurtje in de vriezer.
7. Bevroren is dit spul lekker hard en knapperig, ontdooid smaakt het romiger en kruimelt het meer. Kies maar! Of deel en probeer beide opties uit. Muiterij.
8. Snijd of breek de Snickerbounty voorzichtig in stukken. Zo kan je hem delen. Met je makkers en kornuiten. Zodat ze niet gaan muiten.

candybarbrokken

Doei!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven