Ginger ale muffins. My precious.

ginger ale muffins

In de ban van de catering

Hoi! In de ban van de catering. Zo zou ik een cateringbedrijf noemen. Wat ik zou leveren? In ieder geval deze ginger ale muffins, gemberbier muffins. Ze zijn in een handomdraai gemaakt en smaken kostelijk luchtig alsof er een elf met sterrenstof heeft lopen morsen. Legolas is mijn favoriete elf en we gaan geen ringen vernietigen vandaag. Ik zet de oven op een temperatuur van 180 graden.

Frodo, hier komen! Midden-Aarde is al gered dus meng even de droge bestanddelen voor de muffins goed door elkaar, wil je?

Ingrediënten voor 12 ginger ale muffins:

– 100 gram zelfrijzend bakmeel
– 15 gram maïzena
– 1 eetlepel gebroken lijnzaad
– 1 snuf zout
– 1/4 theelepel baking soda
– 25 gram fijne rietsuiker

Ik pak zelf de natte ingrediënten aan en roer ze goed door elkaar.

– 100 milliliter ginger ale
– 1 eetlepel appelazijn
– 100 milliliter zonnebloemolie

Bereidingswijze:

Gandalf neemt de leiding over en giet de natte dingen grondig kloppend met een garde bij de droge dingen. Hij tovert er heel rap een mooi beslag van. De muffinvorm staat al klaar met 12 papieren muffinbakjes erin. De oude tovenaar giet ieder bakje tot de helft toe vol met beslag.

Jammer dat er niets hoeft te rijzen trouwens, anders had ik nog een leuke woordgrap kunnen maken over een rijsgezelschap of zo. Ik zal wel even oppassen dat dat zelfrijzend bakmeel niet helemaal naar Mordor (het zwarte land) rijst zometeen.

ginger ale muffins

Frodo en Gollem maken ruzie over wie de muffinvorm in de oven mag zetten. Ja hoor, Gollem valt in de hitte van het gevecht met het hoofdobject van dit episch receptverhaal in de oven. Na 22 minuten is Gollem opgebrand en zijn de gemberbier muffins uitgebakken. Sam haalt ze uit de oven, dan weet ik zeker dat niemand er mee aan de haal gaat. Ze rusten tien minuten in de vorm. Daarna haal ik ze uit de vorm om foto’s te maken. Buiten in de vrieskou, daar is het licht het best.

ginger ale muffins

En dan mag iedereen in zijn eigen muffin happen. Mmm, my precious, my delicious!

Doei!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven