Onrebelse pasta met auberginetomatensaus

Hoi! Ja, aubergine lust ik nu wel. Vroeger niet. Toen lustte ik wel banaan. Nu lust ik geen banaan. Misschien kan daar een verband gelegd worden. Ik begin er niet aan. Ik ben geen onderzoeker. Wel een bedrijfshulpverlener though. Maar ik vergeet iedere keer weer hoe ik een verband moet aanleggen.

– pasta voor twee
– 1 aubergine in schijven
– 3 tomaten in schijven
– 1 gesneden ui
– 1 gesnipperde teen knoflook
– 1 fijngemaakt stukje verse rode peper
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 stevige theelepel plantaardige paddenstoelenbouillon
– 1 theelepel rietsuiker
– zwarte olijven
– 1 flinke ruk verse basilicum
– olijfolie
– edelgistvlokken (geen must)

Wat net allemaal in pan en op bord belandde voelt voor mijn doen erg traditioneel en nonrevolutionair. Water liet zich gedwee aan de kook brengen. De ui ging braaf de hete olijfolie in. Zonder morren voegde de aubergine zich bij de ui en hoe hoog ik het vuur ook opstookte, er werd helemaal niet geprotesteerd door deze of gene. Na zo’n minuut of tien probeerde ik de boel nog wat op te porren door er knoflook en peper bij te knikkeren maar ook dat liet de gemoederen kalm.

Nou, ja, gut. Een blik tomatenblokjes in de pan gestort, een dreun bospaddenstoelenbouillon verkocht en de boel nog meer opgeschud. Nog steeds niks. Geen enkele sjoege. Lepeltje rietsuiker dan? Nee, ook geen reden tot opstand. Een stuk of tien zwarte olijven erbij leverde ook geen tegenstand op. Nou ja, deksel op de pan en pruttelen op laag vuur dan maar. Tegensputteren ho maar.

Pasta in het water, ik koos voor fussilli. Kiezen, kiezen, nonsens, ik deed een greep in een keukenkast en het was fussilli wat ik in mijn hand had. Daar heb ik verder niet meer over nagedacht. Tot nu dan. Maar nu hou ik ook weer op met daar over na te denken. Fussilli dus.

Basilicum plukken, wassen en boven de sauspan verknippen. Ook dit werd weer zonder oproer geaccepteerd. Dus ik roerde de boel zelf maar weer wat op. Ik goot de pasta af, schepte wat op een bord, drapeerde wat van die brave saus eroverheen en at. Lekker wel.

Met wat edelgistvlokken was het ook lekker. Maar ook die vlokken zetten niet aan tot muiterij.

Doei!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven