Overnacht speltmout, overnacht

Overnacht speltmout

Hoi! Oh overnacht speltmout, vlokken van spelt, bron van eiwitten en boordevol vezels! Met jou zou ik wel een beschuitje willen eten. Blijf je bij me logeren? Mijn man is niet thuis, we houden het stil. Wacht, ik stel je voor aan mijn andere overnachtingsmaatjes. Oh je dacht alleen jij en ik? Oh nee, sorry voor het misverstand. Ja nee ik verveel me nogal snel. Hoe meer zielen hoe meer afwisseling. Dus graag stel ik jou,

– 40 gram speltmout, voor aan:

– 3 ready-to-eat zachte vijgen, in schijfjes gesneden,
– 6 paranoten in stukjes gehakt,
– 1 eetlepel lijnzaadjes,
– 1 eetlepel sesamzaadjes,
– 2 eetlepels stukjes gedroogde dadel,
– 1 theelepeltje kaneel,
– 1 theelepel kurkuma en
– 250 milliliter amandelmelk.

Bereidingswijze overnacht speltmout:

Wat een feestje hè? Gaan jullie maar gezellig allemaal bij elkaar in dezelfde kom slapen.

1. Wacht, eerst alle droge ingrediënten (de ingrediënten tot aan de amandelmelk) naar binnen. Mooi, rol maar even over, op, onder en door elkaar heen.

Overnacht speltmout

2. Hup amandelmelkje, je bedje is gespreid. Ik stop je even lekker in alle droge bestanddeeltjes, kolk er maar even kranig doorheen.

3. En nu is het bedtijd, tot morgen lieve pyjamaparty! (Afgedekt in de koelkast gaat die logeerkom.)

Gaap. Goedemorgen! Fijn om niet alleen wakker te worden. Jongens ik vind het zo gezellig dat jullie er zijn, ik ga jullie opeten. Nee nee, geen gemaar, niet zo bescheiden, zo lekker zijn jullie écht wel!

4. Ik top jullie wel nog even af met wat stukjes verse mango, twee diepvriesframboosjes en als kers op de taart een diepvrieskers.

Nou, dat was een beste pyjamaparty ooit. Sst. Niet doorvertellen hoor.

Doei!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven