Paddosoufflé met knapperlinzen en lauwwarme groene salade met sinaasappeldressing

Hoi! Ik begin dit verhaaltje eens vanuit bad. Nou zit ik in de kleermakerszit, negentig graden linksom gedraaid van hoe ik normaalgesproken op mijn rug in bad zou liggen. Zo kan ik mijn telefoon met mijn onderarmen op de badrand boven de badkamervloer houden terwijl ik blog. Dit verkleint de kans dat mijn foon in ‘t water valt. Zie je het voor je ja? Duim maar voor me.

Eerder vandaag zat ik in bad met de volgende producten, oh nee wacht, ik was in de keuken, nú zit ik in bad, ik haal dingen door elkaar, maar goed:

Voor de paddosoufflé:
– 200 gram paddestoelen
– 1 ui in snippers
– 50 gram walnoten
– een stukje verse pittige peper
– 1 teen knoflook
– paar blaadjes verse rozemarijn
– 2 eetlepels edelgistvlokken
– 1/2 theelepel baking soda
– 1 eetlepel lijnzaad
– 1 snuf nootmuskaat
– 1 theelepel rookzout (of gewoon zout)
– geurloze kokosolie

Voor de op hoog vuur gegrilde linzen:
– 1 pot linzen (360 gram)
– 1 stukje verse pittige peper in hele kleine flintertjes
– 1 klein takje verse rozemarijn
– (rook)zout
– geurloze kokosolie

Voor de groene lauwwarme salade met sinaasappeldressing:
– 200 gram sugarsnaps
– sap van 1 vers geperste sinaasappel
– 1/2 komkommer in stukjes van formaat sugarsnaps
– 1 klein avocadootje in reepjes in de lengte gesneden
– 1 stukje verse pittige peper in hele kleine flintertjes
– (rook)zout

Ik zette de oven op 180 graden en begon met het schoonborstelen van de paddenstoelen. Fris geboend gingen ze samen met de rest van de soufflébenodigdheden (behalve de kokosolie) in een kom om lekker geblenderd te worden tot een smeuig paddopapje. Dan smeerde ik een ovenschaaltje in met kokosolie en lepelde het papje in het schaaltje. Hop, in de oven ermee, zo’n minuut of veertig.

De linzen. Ja de linzen stortte ik in een vergiet, gaf ik een douche met koud kraanwater en liet ik goed afdruipen. Een op fornuisvuur verhitte grillpan smeerde ik in met kokosolie. Daar rolden de linzen al in de pan. Peperflintertjes en rozemarijn gingen erachteraan. Ik bakte alles al omscheppend even op hoog vuur goed aan en zette het vuur laag. Even wat aandacht aan de salade besteden.

De sugarsnaps dobberden vier minuten in kokend water. Het sinaasappelsap met de verse peperflinters werden op hoog vuur ingedikt en afgesmaakt met wat rookzout. Snaps, komkommer en avocado op een mooie schaal, sinaasappeldressing eroverheen en daar was ze wel, de salade.

Toen had ik nog even tijd om het vuur na aan de schenen van de linzen te leggen. Hoog opgestookt werden ze zowaar zelfs knapperig. Let wel goed op, it’s a thin line tussen knapperig en zwart verbrand. Maar bij mij ging het goed en als het goed gaat dan heb je ook echt wat lekkers te pakken.

Alles klaar, uit oven, van fornuis, op tafel, aan tafel, smakelijk gegeten, die paddosoufflé was de bom gewoon doe ook maar eens op een broodje met wat ketchup en mosterd of zo je weet niet wat je proeft man man man ga dat toch gewoon proberen en niet zeuren makkelijker maak je zo iets niet ja doei!

Doei!

3 gedachten over “Paddosoufflé met knapperlinzen en lauwwarme groene salade met sinaasappeldressing”

  1. Dit ziet er heerlijk uit! Ik heb sinds twee maanden kennis gemaakt met de 'linzen' familie. De rode (cury) linzen was heerlijk, maar ik weet niet zo goed met hoeveel water ik linzen moet koken en of er nog iets bij moet, zoals een groentenboullion blokje bijvoorbeeld. Gisteren groenen linzen gekookt, ik weet dat het gezond is, maar moet nog wel aan de smaak of bite wennen…een beetje droog Wellicht te kort gekookt..Ik zoek verder in jouw blog welke recepten er zijn. Een hele leuke foodblog heb je 🙂 xx

  2. Hoi Butterfly! Dank je wel voor je bericht! Als je linzen gekookt heb kun je ook altijd een scheutje (of een flinke scheut als je durft, ik hou er wel van) olijfolie, wat citroensap en kruiden die je lekker vindt toevoegen, dat maakt ze ook veel minder droog! Ik voeg inderdaad wel eens een bouillonblokje toe als ik ze kook in ruim water, maar achteraf zouten met zout of sojasaus en kruiden met bijvoorbeeld komijn werkt ook goed.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven