Paella en theater. Solo uit eten.

Hoi! Ik stuurde mijn man een berichtje: “Schat ik ben uit eten!” Vanuit mijn conservatoriumkantoor wandelde ik naar de EkoPlaza. Ik bestelde de veganistische daghap. Paella met vegane chorizoworst. Ik zit daar nu op te wachten, met een kop thee.

Het meisje van de winkel informeert mijn tafelburen over de niet-toeristische gedeeltes van Palma, op Mallorca. Grappig hoe vaak ik dit soort frases opvang in de wereld om me heen: “ja nee dit stukje stad is echt heel druk, daar komen alleen toeristen, maar hier, híer moet je wezen! De lekkerste tapas eet je hier. Het is veel minder toeristisch dus echt de moeite waard.” Het kan haast niet anders dan dat juist die minder drukke plekken vergeven zijn van de toeristen. Ik neem me voor om alleen nog naar de écht toeristische plekken met, klaarblijkelijk, de minder goede tapas te gaan want iedereen is dáár natuurlijk niet meer te vinden, lekker rustig.  Oh, mijn bord met eten is er.

  Nou heerlijk hoor!  Zo’n Spaanse geurige kleurrijke risotto! Er zit bleekselderij door, wortel, doperwtjes, stukkies paprika en die vegane chorizo dus. De rijst is lekker gepeperd en saffraangeel gekleurd. Een fris rucolaslaatje ernaast met zonnebloempitjes en komkommer. Lekker aangemaakt met olie en azijn. Ik eet even hoor, doei!   Waarom ik alleen uit eten ga? Nou ja mijn man moet vanavond samen met een stuk of wat collega singersongwriters spelen in een theater. Ze zijn nu druk met de doorloop, soundcheck, laatste puntjes op i’s. Ze gaan zo vast wel ergens iets eten ook maar het is nog niet duidelijk waar. Vaak als ik hier in Twente spontaan een normaal (het serveren van veganistische maaltijden is nog geen gewoonte in horecaland) restaurant binnenval eindig ik met een bord patat en een salade zonder dressing voor mijn neus. Dat vind ik meestal best ok, ik hou van friet en ik vraag meestal azijn, olijfolie en peper en zout erbij om van mijn salade iets delicateus’ te brouwen. Maar vandaag kies ik ervoor om even lekker rustig in mijn eentje zonder zorgen te genieten van vegaanse lekkernijen. Heel goed te doen dus, bij EkoPlaza in Enschede.   Geen recept dit keer, maar misschien en hopelijk wel wat inspiratie.    Vanavond nog niets te doen? Kom hierheen:    http://www.dekappen.nl/16-nieuws/45-nieuw-grote-avond-twents-songschrijvers-gilde   Zo en nu pak ik een bus richting theater De Kappen te Haaksbergen.   

Doei!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven