Pannenkoek friet zuurvlees zonder vlees, een verjaardagsmaaltje

Hoi! Jarig! Pannenkoeken of patat of pannenkoeken of patat!? Allebei. Pannenkoek friet zuur”vlees” is het geworden. Met veganaise. Kneitertje lekker! Even snel hoor, dit recept. Alle ingrediënten staan helemaal onderaan.

Ik laat de aardappels schillen en in formaatje Franse frietjes snijden. In een ovenschaal beolied met zo’n twee eetlepels olijfolie gaan ze de voorverwarmde oven (220 graden) in. Gedurende de rest van dit verhaal worden ze in de gaten gehouden en zo nu en dan omgeschept. Op het moment dat het nodig is gaat de temperatuur omlaag. Als het klaar is gaat er wat zout overheen.

Ik brouw veganaise volgens het recept van de vegan challenge site: Sojamelk, mosterd, appelazijn, agavesiroop en een theelepel zout staafmix ik even en dan giet ik er al mixend 250 milliliter zonnebloemolie bij. Klaar. Gelijk een hele pot.

Ondertussen laat ik twee uien, twee paprika’s en een reepje verse cayennepeper in blokjes snijden.

  Die blokjes bak ik flink hard in olijfolie, bestrooi ik met knoflookpoeder en blus ik na een tijdje af met balsamicoazijn. Er gaat een kopje kokend water bij en een half bouillonblokje. Zes fijngesneden gedroogde pruimen en vijf fijngesneden gedroogde abrikozen gaan erbij en een klein stukje tamarinde. Alsook een eetlepel appelstroop, een stukje verkruimelde kruidkoek en een stevige snuf speculaaskruiden. Vuur lager, boel net als de frietjes in de gaten blijven houden en wat water toevoegen indien nodig. Ook hier gaat straks nog wat zout doorheen.  

  Pannenkoekenbeslagje maken van bloem, sojamelk, een snuif bakpoeder een snuf zout. In olie twee pannenkoeken bakken en elke koek op een bord leggen. Beleggen met de paprikazuursaus en daar bovenop de frietjes. Iedere eter kan zelf naar wens veganaise ernaast of erover scheppen.  

  Mijn man raffelt er nog een goedkoop snackbarslaatje naast van een halve zak ijsbergslamix met reepjes wortel erdoor die we nog hadden liggen, twee tomaten in stukjes, twee snuffen zwarte peper en een klodder veganaise erdoor geroerd.   Ik heb een nieuw lievelings verjaardagsmaaltje hoor!  

  Doei!   Ingrediënten:

voor de frietjes:
– 350 gram aardappels
– 2 eetlepels olijfolie
– zout
voor de veganaise:
– 120 milliliter sojamelk
– 250 milliliter zonnebloemolie
– 1 eetlepel appelazijn
– 1 eetlepel agavesiroop
– 2 theelepels mosterd
– 1 theelepel zout
voor de paprika zuursaus:
– 1 groene paprika
– 1 gele paprika
– 2 uien
– paar keer schudden knoflookpoeder
– 1 stukje verse cayennepeper
– 1 half bouillonblokje
– 1 stevige scheut balsamicoazijn
– 5 gedroogde abrikozen
– 5 gedroogde pruimen
– 1 klein stukje tamarinde
– 1 sneetje kruidkoek
– 1 lepel appelstroop
– speculaaskruiden
– zout
voor de twee pannenkoeken:
– 100 gram bloem
– 200 milliliter sojamelk
– 1 snuf bakpoeder
– zout
voor de goedkope snackbarsla:
– 1 halve zak goedkope ijsbergslamix met reepjes wortel
– 2 trostomaten
– 1 klodder veganaise
– zwarte peper

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven