Portobello’s uit de oven

portobello's uit de oven

Paprikabello’s: portobello’s uit de oven met paprika en ‘kaas’

Hoi! Hier volgt een ovenheerlijk recept van portobello paddenstoelen, paprika en olijven, oversmolten met de ‘belegen kaas’ die ik laatst maakte. Portobello’s uit de oven.

De “kaas”:

(Die kaas maakte ik van 25 gram edelgistvlokken, 100 gram geurloze kokosolie, 100 gram amandelmeel en 30 gram Marmite.

Voor deze hartige kaas meng je alle genoemde ingrediënten in de keukenmachine. Doe dan het mengsel in een vorm of kom bekleed met vershoudfolie en laat het hard worden in de koelkast, klik anders gewoon even op het kaasgele hartje voor het uitgebreide recept: 💛)

Je kunt voor het hier nu volgende recept mijn bovengenoemde Marmitekaas gebruiken, of een andere plantaardige kaas van mijn blog, bijvoorbeeld deze 💛 deze 💛 of deze 💛, of misschien wel deze basilicumpestokaas 💚. Tik anders gewoon zelf even het woord “kaas” in de zoekbalk van mijn blog. Of je koopt vegan (strooi)kaas ergens bij een winkel of supermarkt.

portobello's uit de oven

Serieus recept, geen grappen.

Ik heb verder alleen het recept te bieden. Mijn hoofd staat niet in de schrijfstand vandaag en ik ben ook niet grappig. Soms heb ik zo’n dag. Zo’n dag is ook voor mezelf lekker rustig. Ik kom dan echt even helemaal tot een van mijn vele zelven en trek me niets aan van wat er om me heen gebeurt, wat ik deel of niet deel en waarvan ik gerechten maak.

Biefstukken bakken is zooo vijftiger jaren.

Ja nee, niet dat ik biefstukken ga bakken of zo, nee dat niet. Biefstukken bakken is echt zo vijftiger jaren. Toen wist men nog helemaal niets van dieren en hun leed. Toen waren dieren nog dingen zonder gevoel of bewustzijn die we mochten gebruiken voor ons eigen gerief. Dat is nu inderdaad moeilijk voor te stellen hè? Nu we zoveel meer weten over de binnenwereld van dieren en de buitenwereld van onze aarde die ook niet zo wel zou zijn blijven varen wanneer we met zijn allen dierlijke producten waren blijven gebruiken.

Maar goed, geen schrijflust dus dan wordt het alleen een opsomming van bestanddelen en daarna een duidelijk overzicht van de bereidingswijze.

Ingrediënten:

– 2 portobello’s
– olijfolie geschikt om te verhitten
– 1/2 paprika in kleine blokjes gesneden
– zwarte peper
– zout
– oregano
– knoflookpoeder
– 8 olijven
– ongeveer 50 gram veganistische kaas

Bereidingswijze:

1. Verwarm de elektrische oven voor naar 180℃.
2. Borstel de paddenstoelen schoon en bestrijk ze aan alle kanten met olijfolie. Leg ze met de bolle kant naar beneden in een ovenschaal.
3. Vul de naar boven gerichte holle buikjes van de portobello-paddenstoelen met de blokjes paprika.
4. Strooi peper, zout, oregano en knoflookpoeder naar eigen smaak over de paprika in de portobello’s.
5. Leg op iedere paddenstoel vier zwarte olijven
6. Strooi of rasp de kaas over de portobello’s en zet ze 15 minuten in de voorverwarmde oven.
7. Que portobello! Wat mooi, wat lekker!

portobello's uit de oven

Salade van snijbonen, paprika, olijven en tomaten

Wat ik erbij serveerde? Een salade van gekookte snijbonen, de andere helft van de paprika, wat olijven en tomatenblokjes, zongedroogde tomatenreepjes, avocado en rucola, besprenkeld met extra vergine olijfolie en bestrooid met peper, zout, knoflookpoeder en oregano. En rösti, ik bakte er rösti bij. Het was weer een lekker maaltje.

Doei!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven