Gevulde paprika’s

Gevulde paprika's

Gevulde paprika’s, gevuld met een hemels bonenbrijtje

Hoi! Mijn ouders waren op bezoek en ik vulde wat paprika’s voor ze. Vier rode paprika’s om precies te zijn. Nee ik vulde er twéé voor hen, plus twee voor mijn man en mij. Ik stopte ze (de paprika’s) vol met een puree van bonen en amandelmeel en nog wat dingen en serveerde ze (de paprika’s) met nog meer bonen en een dikke vette salade. Die salade laat ik verder voor wat ze was: lekker genoeg om over te vechten. De gevulde paprika’s handel ik hier af.

Ingrediënten voor vier personen:

voor het hemelse bonenbrijtje:
– 3 eetlepels black eyed beans uit een blik of pot (400 gram), uitgelekt
– 3 eetlepels limabonen uit een blik of pot (400 gram), uitgelekt
– 55 gram amandelmeel
– 4 eetlepels edelgistvlokken
– nootmuskaat naar smaak
– 1 theelepel zout
– 2 eetlepels olijfolie
voor de rest:
– 4 paprika’s
– 1 ui, in stukjes gesneden
– 2 tenen knoflook, in stukjes gesneden
– de rest van de black eyed en limabonen, uitgelekt
– cayennepeper naar smaak
– gedroogde oregano naar smaak
– zout
– olijfolie
– 4 eetlepels rood-gele paprikareepjes uit een potje
– 4 stukjes gemarineerde artisjok op waterbasis uit een potje
(Die twee laatste ingrediënten  zijn niet noodzakelijk maar zorgen wel voor een extra verrassinkje in die paprika dadelijk. Andere extra verrassinkjes kunnen zijn: noten, zongedroogde tomaatjes, een cherrytomaatje, een falafelballetje, een paar olijfjes, een kauwgombal of een verlovingsring. Pas op met die ring, slik hem niet door.)

Zo maak je de gevulde paprika’s:

1. Verwarm de elektrische oven voor naar 200°C.
2. Maak in de keukenmachine of vijzel of met een staafmixer of op welke manier dan ook gehakt van alle ingrediënten – behalve de twee eetlepels olijfolie – voor de hemelse bonenbrij. Schenk de olijfolie er aan het einde van het proces bij om de boel wat op te smeuën
3. Fruit ui en knoflook aan in olijfolie in een hete pan. Meng de rest van de bonen met cayennepeper, oregano en zout door de ui en de knoflook.
4. Was de paprika’s en snijd de dakjes van hun behuizing. Zet ze rechtop in één of twee ovenschalen waar later nog iets bij past. Je kunt een dun plakje van de onderkant van de paprika’s snijden voor meer sta-stabiliteit.

Vullen maar!

5. Schep in iedere paprika één eetlepel van de knoflook/ui/bonenmix, één eetlepel rood-gele paprikareepjes en één stuk artisjok.

6. Vul de paprika’s verder op met de hemelse bonenbrij. Verdeel de hele brij op over de paprika’s en zet de dakjes weer bovenop de paprika-appartementjes.

7. Verdeel de rest van de knoflook/ui/bonenmix om de paprikahuizen in de ovenschaal of ovenschalen heen en zet de schalen in de oven.

8. Het gerecht mag dertig minuten in de oven blijven staan, als je dat lekkerder vindt mag het ook langer. Haal wel alvast de dakjes van de paprika uit de oven als die beginnen te blakeren.

9. Opdienen maar die handel. De foto’s doen misschien anders vermoeden, maar iedereen heeft ervan gesmikkeld hoor, echt waar. De saladestrijd leidde gewoon wat af, maar gelukkig had ieder zijn eigen paprika. Als dáár om gevochten moest worden had ik dit bericht misschien niet eens meer kunnen neerpennen,

Scheve ogen. Achteraf bezien was op dit moment al duidelijk te voelen dat er gevochten zou gaan worden om die salade.
Vechten om de salade.

Doei!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven