Parelcouscous tahin

Direct naar het recept

Parelcouscous, I love it! En parelcouscous tahin zeker! Sinds parelcouscous in de supermarktschappen te vinden is maak ik het met Regelmaat. Met wie? Met Regelmaat, een hele voorspelbare vriend, om niet te zeggen mijn meest voorspelbare vriend.


De kooktijd van de parels kort ik in (7 minuten koken in plaats van 10). Al dente heeft mijn voorkeur. Beetgaar. Beetje gaar. Wel gaar maar lekker stevig. Haha, dat klinkt ook wel als een spannend avondje uit in de kroeg, beetje gaar, met een stevige bite, rrrrrraw! Wie weet wel met vriend Regelmaat! Mm, nee die is misschien iets te voorspelbaar voor een spannend avondje uit?

parelcouscous tahin

Wat ik vaak met parelcouscous doe maar vandaag niet:

Een maaltijd met parelcouscous is bij mij grappig genoeg vaak Italiaans georiënteerd. Ik combineer deze couscous vaak met tomaten, basilicum, een pesto, soms ook een arrabiata-achtige saus. Ik maak er ook vaak een nep-parmezaanstrooisel bij. Maar parelcouscous is van oorsprong een Midden-Oosters product, heb ik me door het internet laten vertellen.

Wat dan wel?

Dit gerecht krijgt door de tahin zeker veel meer een Midden-Oosterse smaak. Tahin is sesampasta. Deze kun je zelf maken. In dit recept wordt een kant en klare variant uit de supermarkt gebruikt, wel zo makkelijk.

Lekker intuïtief met pindakaas.

Ik voegde ook een eetlepel pindakaas toe, misschien voor een Hollandsche touch, ik weet het niet. Ik kook nogal intuïtief. Tijdens het bereiden van deze parelcouscous tahin trok ik gewoon op een gegeven moment een keukenkast open, haalde er de pot pindakaas uit en lepelde er een lepel van door de saus. Waarom? Zeg het maar. Ik weet het niet maar het smaakte heerlijk dus het zal wel ingegeven zijn door de een of andere hogere smaakmacht die door me heen kookte.

Benieuwd geworden?

Hier komt het recept, kook het lekker na en smikkel er goed van, bedankt voor je aandacht en tot snel!

Doei!

parelcouscous tahin

Parelcouscous met een tahinsaus, spinazie en pecannoten

Course: HoofdgerechtCuisine: Midden-OostersDifficulty: Easy peasy
Porties

2

personen
Voorbereidingstijd

10

minutes
Kook- en baktijd

20

minutes
Total time

30

minutes

Ingredienten

  • Voor de couscous met spinazie en kipstukjes:
  • een halve verpakking parelcouscous (150 gram, of je eigen hoeveelheid)

  • 2 tenen knoflook in kleine stukjes gesneden

  • 1/2 verse rode peper in kleine stukjes gesneden

  • 400 gram gewassen verse spinazie

  • 1 hand pecannoten

  • 1 verpakking vegan kipstukjes

  • olijfolie

  • zout

  • Voor de saus:
  • 2 eetlepels tahin / sesampasta

  • 1 eetlepel pindakaas

  • 2 eetlepels citroensap
    zout

  • 2 eetlepels citroensap
    zout

Bereidingswijze

  • Breng water aan de kook voor de parelcouscous
  • Meng de ingrediënten voor de saus heel goed door elkaar, voeg zout naar smaak toe.
  • Fruit knoflook en peper in olijfolie.
  • Voeg hand voor hand de spinazie toe en laat slinken.
  • Verhit in een andere pan wat olijfolie en bak hierin de kipstukjes en de pecannoten tot de kipstukjes lekker bruin en krokant zijn. De pecannoten kun je het best iets later in de pan doen dan de kipstukjes.
  • Kook de parelcouscous al dente (7 minuten) of zacht (10 minuten) en giet af.
  • Roer de parelcouscous en de tahinsaus door de spinazie. Verwarm de boel nog even al roerend op een laag vuurtje.
  • Serveer de parelcouscous met spinazie en de gebakken kipstukjes met pecannoten. Eet smakelijk!

Tips

  • In plaats van kipstukjes zou je ook voor oesterzwammen, andere paddenstoelen of jackfruit kunnen gaan!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top