Pasta courgette, simpel en niet te vet

  Hoi! De dokter heeft het gezegd dus het is officieel, ik ben een gezonde veganist. Ik heb mijn bloed laten controleren op vitamines en mineralen die bij een plantaardig dieet niet genoeg aan bod zouden komen. Onzin in mijn geval: alle waarden blijken tip top in orde, ook die van ijzer en B12 ja. “Ga zo door eten”, zei mijn huisarts letterlijk. Wilt u een rondwandelend, rondfietsend, rondrennend, rondwerkend en rondgenietend bewijs ontmoeten? Een bewijs dat veganisme het tegenovergestelde van verkeerd voor je lijf is? Dan ben ik uw man. Wilt u advies en tips over diervriendelijker leven? Vraag maar raak, ik help graag zo snel mogelijk al het dierenleed de wereld uit.    Nu een gerecht. De oven moet voorverwarmd worden op de hoogste stand. Eén courgette in hele kleine blokjes, drie tenen knoflook in piepkleine snippertjes en de blaadjes van een takje verse rozemarijn helemaal fijngehakt meng ik op een met bakpapier beklede ovenplaat door elkaar. Er gaat zeezout en cayennepeper naar mijn smaak overheen. U mag ook naar uw smaak strooien met smaakmakers als u dat wilt. Ik kan mijn smaak wel heel erg aanraden, maar dat is logisch, het is mijn smaak. Misschien wilt u mij uw smaak ook wel aanraden? Dat kan. Het liefst via briefpost. Ik hou van briefpost maar ik krijg nooit meer een brief. De bakplaat gaat in de oven. Na zes minuten oventijd roer ik alles een keer om en weer acht minuten later is het al weer klaar.   

Ik kook ondertussen pasta voor twee personen en maak mijn befaamde pastabestrooisel van drie eetlepels amandelmeel, twee eetlepels edelgistvlokken, een eetlepel olijfolie en nootmuskaat en zout naar uw smaak, bedankt voor de brief, ik ben aangenaam verrast, ik schrijf u per ommegaande terug!

De pasta en de ovencourgetteschotel hussel ik door elkaar. U zou nog wat olijfolie erdoor kunnen mengen voor wat extra smeuïgheid maar als u het slank wil houden doet u dat gewoon niet. Extra zout en peper in het geval van flauwheid mogen ook toegevoegd. Simpel hè? Ik adviseer er nog wat slaatjes bij, ik deed iets met tomaten en olijven en komkommer en veganaise, maar dat mag u natuurlijk helemaal zelf weten. Als u wilt kunnen we er weer een briefwisseling aan wijden, graag.

Tja, veel meer heb ik niet te zeggen vandaag. Nog een fotootje van mijn bord dan maar? Gedraaid ten opzichte van dat eerste bordbeeldje? Is goed:

Doei!

Ingrediënten:
– 1 courgette, gewassen en in hele kleine blokjes gesneden
– 3 tenen knoflook, gesnipperd
– 1 tak verse rozemarijn, de blaadjes fijngehakt
– 3 eetlepels amandelmeel
– 2 eetlepels edelgistvlokken
– 1 eetlepel olijfolie
– cayennepeper
– nootmuskaat
– zeezout
– eventueel zwarte peper
– pasta voor twee

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven