Perenijs met chocoladesaus

Hoi! Bevroren peer is wat ik serveer! Hoe dan? Ik neem van drie peren de schil en gooi deze schillebil in de groenbakkes. Het moeten rijpe handperen zijn, bijvoorbeeld van het ras Conference, of dat van de Doyenné du Comice. Wat ik gebruik zijn twee Conferenceperen en één Doyenné du Comice. Wat klinken die perenrassen komiek chic zeg, vind je ook niet? Oh hé wacht, de twee Conferenceperen staan samen op mijn snijplank heel eindejaars de politieke discussie aan te snijden met de ietwat verlegen maar komieke Doyenné.  Ik snijd de discussie snel in stukjes en die stukjes vriest de vriezer tot ze bevroren zijn.

Ik besluit de stukjes niet tot de oudejaarsconference te bewaren. Die conference is toch al vergeven aan een andere toffe perenbreij. Ik ga de stukjes tot perenijs verhakselen met de staafmixer.

Daarnaast warm ik vier blokjes pure chocolade en een eetlepel sojaboter heel langzaam en telkens tussendoor roerend op in de magnetron tot het een vloeibaar goedje is. Een simpel en bijna gezond perenijstoetje is geboren. Bijna gezond? Ja, die chocola en die boter hè, je weet zelf. Die chocoladeboter wordt trouwens weer lekker hard als ie op de vrieskou klettert. Een onverwacht extra knapperig kickje. Mjam!

Doei!

Ingrediënten voor twee toffe peren:
– 3 handperen
– 4 blokjes pure chocolade zonder dierlijkheden
– 1 eetlepel sojaboter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven