Pita vegan salami

pita vegan salami

Pizza? Nope. Pita vegan salami!

Hoi! Ik maak pita. Pita salami. Pita vegan salami courgette. Ik dacht eigenlijk aan pizza, denk ik. Mijn brein sprak het woord ‘pizza’ verkeerd uit in mijn hoofd, namelijk als ‘pita’. Aldus ontvouwde zich tussen mijn oren een plaatje van pita salami. De pitabroodjes kwamen me de oren uit. Op een goede manier en niet letterlijk. Dank je wel brein.

Bij een drogisterijketen in ons Duitse buurland verkopen ze vegan worstjes die Veggie-“Salami” heten. Ik kocht er twee van:

Boodschappenlijst Duitse drogist

Verder kocht ik nog wat vegan beleg, vegan foundation, vegan vitaminetabletten en vegan handzeep. Ja dat is mooi hè? Allemaal bij de Duitse drogist hier vlak over de grens. Wacht! Voordat je denkt dat ik met déze dingen pita salami ga maken geef ik je hier de werkelijke ingrediënten voor het door mijn brein bij elkaar gemompelde gerecht:

Ingrediënten pita vegan salami

– 4 voorgebakken pitabroodjes
– 1 courgette, in blokjes gesneden
– 1 gesnipperde ui
– 2 gesnipperde tenen knoflook
– 1 vers rawitpepertje in flintertjes (of minder, of andere peper, wat je wil)
– 2 salamiworstjes, in plakjes gesneden
– 3 eetlepels edelgistvlokken
– 3 eetlepels gezeefde tomaten
– (zee)zout en zwarte peper
– olijfolie om in te bakken

Het recept is vrij simpel, zoals je van mij gewend bent. Hier volgt een stapsgewijze en heldere bereidingswijze, zoals je ook van mij gewend bent. Wij eten met zijn tweeën van deze pitaschotel, jij ook? Jullie ook? Bedoel ik.

Bereidingswijze:

1.Verwarm de oven voor naar 180°C
2. Fruit de ui in olijfolie in een pan.
3. Bak de knoflook en peper even met de ui mee.
4. Veeg de courgetteblokjes in de pan en bak ook even lekker op.
5. Beolie een (ronde) ovenschaal waarin vier pitabroodjes passen zonder dat je de broodjes hoeft op te stapelen.
6. Meng edelgist, gezeefde tomaten en peper en zout naar smaak tot een lekker papje.
7. Snijd de pitabroodjes open en haal de helften los van elkaar. Leg de onderste helften in de ovenschaal.

Rommelige pitabroodjes uit de oven

8. Roer de salamischijfjes door de courgetteblokjes en verdeel het mengsel over de vier pitabroodonderkantjes in de ovenschaal. Dit mag lekker slordig, over de randen van de broodjes en zo, maakt allemaal niet uit, het belandt straks toch allemaal in van die monden waarin altijd alles stuk gaat.
9. Verdeel toefjes van het tomatenpapje over het courgettemengsel in de ovenschaal

pita vegan salami

10. Leg de vier bovenkanten van de pitabroodjes netjes op de onderkanten. Nou ja netjes, ik kan die onderkantjes niet meer echt zien dus ongeveer-netjes is ook goed. Ongeveer-netjes is het nieuwe slordig.
11. Schuif de schaal de oven in en wacht een minuut of 6.
12. Pak de schaal niet met blote handen uit de oven, zet hem op tafel en nodig je tafelgenoot uit tot het netjes opscheppen van een stuk pita. Dat wordt lachen! En smikkelen.

pita vegan salami

Doei!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven