
Hoi! Sst! Het is 14 februari en mijn man is even de deur uit. Ik maak even een lekker soepje voor vooraf. Een aspergesoep. Een pittige.
De ingrediënten voor pittige aspergesoep:
– 1 klein potje asperges inclusief het vocht (280 gram, uitlekgewicht 160 gram)
– 3 tenen knoflook
– 1/2 verse gele peper
– 1 blokje plantaardige bouillon
– 1 scheut olijfolie om in te bakken. Â
Bereiden?
Als volgt. Â
1. Snipper de knoflook en snijd de peper in ringetjes. Â
2. Verhit olijfolie in een (soep)pan met een goede bodem en fruit knoflook en peper. Â
3. Giet de asperges af en vang het vocht op. Â
4. Snijd de kopjes van de asperges en hou de kopjes apart. Â
5. Voeg vocht en asperges (niet de kopjes) bij de knoflook en peper in de pan. Vul het aspergepotje met water en schenk dit ook in de pan. Â
6. Verkruimel het bouillonblokje in de pan en breng de soep aan de kook. Laat de soep een paar minuutjes koken. Â
7. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Â

 8. Doe de aspergetopjes in de soep en warm nog even door. Â
9. Serveer de soep, eventueel met geroosterd wit brood dat is ingewreven met een opengesneden teen knoflook. Â

Doei!