Vegan cake gevuld met vanilleroom

Vegan cake gevuld met vanilleroom

Hoi! Ik cake, ik zag, ik mengde en ik bakte. Een cake. Een vegan cake gevuld met vanilleroom. Het verhaal ging als volgt.

Bereidingswijze vegan cake gevuld met vanilleroom:

(Alle ingrediënten netjes op een rijtje vind je onderaan dit bericht)

– 50 milliliter gesmolten geurloze kokosolie slingerde samen met
– 100 gram bruine basterdsuiker een draaikolk in mijn keukenmachine.
– 100 milliliter agavesiroop zwierde erbij en
– 200 milliliter water plonsde erachteraan.

Bijkeukenmachine

Ik noem mijn keukenmachine een bijkeukenmachine. Niet omdat ze bijkeukens maakt, nee, dat zou mooi wezen, of ook eigenlijk niet, waar moet je heen met al die bijkeukens tenslotte. Nee. Maar a, ze staat in mijn bijkeuken, en b, als je mijn machine bent, krijg je toch al gauw een bij(keuken)naampje. Wat voor bijnamen heb jij voor je keukenapparaten? Zouden er in keukenfabrieken keukenmachines staan die keukens maken?

Verder met de droge ingrediënten van het deeg:

– 250 gram bloem,
– een theelepel baking soda en een
– theelepel maïzena stoven door elkaar heen in een kom.

Opgewonden van hun plan om mij ertoe over te halen ze ook in de bijkeukenmachine te schudden rolden ze doldwaas door elkaar heen. Ik liet mij overhalen en in de machine ontstond zo een mooi romig beslagje.

Een aardewerken cakevorm werd een gladde sumoworstelaar van binnen toen ik hem met een kwastje bezonnebloemoliede.

Het beslag kabbelde de vorm in, ik streek nog wat glad hier en daar en de oventijd was aangebroken.

Een uurtje op 180 graden, tegen het einde kan de temperatuur wat lager, hou dat maar gewoon goed in de gaten zelf.

Vegan cake gevuld met vanilleroom

En intussen was er het verhaal van de room, op de foto hierboven zit die room al lang en breed in de cake zoals je ziet. Dat ging zo.

Bereidingswijze room:

1. In een pannetje spurtten 3 deciliter amandelmelk met een half zakje agar agar en twee theelepels vloeibaar vanillearoma op naar hun kookpunt.
2. Het mengsel kookte twee minuten goed door. Ik liep even weg, de boel kookte over en ik had nog maar de helft over, maar het kwam goed. Je zou dus ook de halve hoeveelheid kunnen maken en het niet laten overkoken, kijk maar wat je doet.

De cake was uitgebakken en koelde af.

3. De vanilleroom van agar agar stijfde op in de koelkast.

4. Toen cake koud was en de room stijf ging de room in een spuitje met zo’n tuitje. De cake was al een beetje opengebarsten over zijn hele ruglengte dus daar kon ik de room mooi inspuiten, kijk zo:

Vegan cake gevuld met vanilleroom

5. Ik heb de cake daarna opnieuw laten opstijven in de koelkast, een paar uur, ik moest ook weg, ik heb geen idee of dat nodig was, dat ik weg moest, nee dat moest wel echt, ik heb geen idee of de room weer moest opstijven in de cake maar de cake was lekker toen we hem aanbraken dus het zal wel nodig zijn geweest, dat ik weg moest, nee dat de cake lekker was, en dat de room weer moest opstijven. Achteraf is altijd alles nodig geweest anders is het jammer natuurlijk, non je ne regrette rien!

Vegan cake gevuld met vanilleroom

Doei!

Ingrediënten:
Voor de cake:
– 50 milliliter gesmolten geurloze kokosolie
– 100 gram bruine basterdsuiker
– 100 milliliter agavesiroop
– 250 gram bloem
– 1 theelepel baking soda
– 1 theelepel maïzena
– zonnebloemolie
Voor de vanilleroom:
– 3 deciliter amandelmelk
– 1 half zakje agar agar
– 2 theelepels vloeibaar vanillearoma

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven