Polderpourri van snijbonen

Polderpourri van snijbonen

Met doperwtjes, shitake en citroenroom

Hoi! Voor deze potpourri roep ik een volwassen aantal voor mij populaire proefballonnetjes op om het smaakstuk tot papilverstommende geraffineerdheid te doen zweven. Mijn handen als een toeter aan mijn mond roep ik:

Ingrediënten polderpourri van snijbonen:

– 600 gram gewassen en gesneden snijbonen!
– 100 gram shitake, schoon en in stukjes graag!
– 230 gram doperwtjes uit een pot, graag uitgelekt ja!
– 1 ui, in kleine stukjes graag!
– 1 halve verse rode peper, gesnipperd graag!
– 1 teen knoflook, verflinterd graag!
– 1 handje muntblaadjes, versneden graag!
– sap van 1 citroen!
– 10 eetlepels sojaroom!
– 6 eetlepels sojasaus!
– 50 gram walnoten!
– 1 flinke kneep agavesiroop!
– kardemom!
– kurkuma!
– laos!
– zonnebloemolie of olijfolie om in te bakken!

Bereidingswijze polderpourri van snijbonen:

Daar zijn ze al. Een mooi gevulde tribune.

1. Ik sommeer twee eetlepels zonnebloemolie de ring in, stook het vuur op en daag ui, peper, knoflook, kardemom, laos en kurkuma uit tot een ferme duik in dit hete hangijzer.

2. Dat doet de gemoederen hoog oplopen, zo hoog zelfs dat snijbonen, munt, shitake zich mengen in het gloeiende debat. De discussie gaat zo een paar minuten op een hoog pitje door, totdat het citroensap genoeg heeft van alle commotie.

3. Het citroensap stroomt over alle sterke karaktertjes en koelt ze wat af.

4. De sojasaus, die ook wel van de onderhandeling is, sluit zich jaknikkend aan bij het citroensap en hoopt op een snelle consensus. Het vuur is wat gedempt, de vonken vliegen er niet meer zo heftig van af.

5. Dat maakt dat de doperwtjes van zich durven laten horen.

6. Ook de walnootjes voelen zich wat vrijer en vlijen zich samen met de erwtjes in het poldermodelletje dat inmiddels in de pan ligt te smoren.

7. Het perfecte moment voor de diplomatieke agavesiroop en sojaroom om het hele kabinet tot overeenstemming te laten komen met een meerderheid van stemmen.

8. Op voorwaarde dat er nog wat zout naar smaak door gaat hebben we een deal. En een explosief kruidig zoetzuur gerecht met een zekere funkiness erin. Dat ook.

Er kunnen mienestjes bij geserveerd worden voor wat extra koolhydraten en vulling, maar het hoeft niet.

Polderpourri van snijbonen

Doei!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven