Pompoenas bravas

pompoenas bravas

Een droom

Hoi! Vannacht droomde ik dat ik in een enorme loods was, echt enorm enorm, je kon er met een helikopter makkelijk doorheen klapperen zo groot. De loods was van de een of andere uitvinder of wetenschapper die daar een soort hele grote mechanische peulbal had rondvliegwapperen. Het ding had een beetje een pompoenachtige vorm, maar was wit en had ramen en een stuurknuppel en je kon er met een paar mensen in plaats nemen. “Neem maar een kijkje” zei de uitvinderman.

Mijn droom is liefde

Binnen in dat ding zag ik allemaal stukken van mensenlichamen die in de stuurcabine en in allerlei mij onbekende apparatuur waren verwerkt. Dat klinkt eng hè? In mijn droom vond ik het fascinerend en ik vroeg hoe het werkte. Of dat zweefding vanwege die stukken mens kon vliegen door die loods. Ja dat klopte wel, zei die meneer en hij vroeg of ik het wilde proberen. Dat wilde ik wel. Voor ik het doorhad maakte hij mij ook onderdeel van het ding, net als die andere mensen, en vroeg me wat mijn droom was. Ik antwoordde: mijn droom is liefde, en toen werd ik wakker. Naast mijn man.

Pompoenas bravas: pompoen in een pittige tomatensaus

Aha dacht ik, dus zo zit de wereld in elkaar. Ik hang gewoon met al mijn lichaamsdelen in een witte zweefpompoen en droom liefde. Nou daar maak ik een lekker pompoengerecht bij dan hè. Ik hak de pompoen in stukjes en vraag hem wat zijn droom is. “Pompoenas bravas”, is zijn antwoord. 

pompoenas bravas

Ingrediënten pompoenas bravas

Voor twee personen:
*om te grillen:
– 1 hokkaido pompoen, gewassen en in stukjes gesneden
– 1 theelepel chimichurrykruiden
– halve theelepel komijnpoeder
– 1/2 theelepel gemalen kurkuma
– halve theelepel oregano
– 1/2 theelepel piment
– zout naar smaak
– 3 eetlepels olijfolie die verhit mag worden

pompoenas bravas

*voor de saus:
– 4 eetlepels ajvar
– 1 theelepel chimichurrykruiden
– een halve tomaat in kleine blokjes
– halve theelepel komijnpoeder
– 0,5 theelepel gemalen kurkuma
– halve theelepel oregano
– 0,5 theelepel piment
– 3 eetlepels extra vergine olijfolie
– 2 eetlepels appelazijn
– 1 eetlepel agavesiroop
– zout naar smaak
*voor er nog meer door:
– 240 gram afgespoelde en uitgelekte kikkererwten uit blik of pot (of zelf gekookt maar dat doe ik zelf nooit, maar dat mag dus wel, goed van je)
– 1/2 tomaat in kleine blokjes gesneden
– 1 klein of half rood uitje in snippertjes
– bosuiringetjes van 2 of 3 bosuitjes

Bereidingswijze:

1. Verwarm de grill van de elektrische oven voor.
2. Doe de pompoenstukjes met alle genoemde smaakmakers en de olijfolie in een ovenschaal en meng alles heel goed.
3. Zet de ovenschaal onder de grill. Schep de pompoenstukjes regelmatig om. Na een minuut of dertig zijn de stukjes lekker gegaard.
4. Maak de saus door alle ingrediënten goed door elkaar te mengen.
5. Haal de ovenschaal na een half uur uit de oven en meng de saus door de pompoenstukjes.
6. Roer ook de kikkererwten, tomaatblokjes en de rode uisnippertjes erdoor.
7. Bestrooi met de bosuiringetjes en geniet van de kleuren-, geuren- en smakenpracht.

pompoenas bravas

Doei!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven