Popquiz met vegan dips
Hoi! Dip de dep dap dup dop! Dop dop doppe dopper dopperdedopdopperwtjes dip! Ja wat? Je moet toch ergens mee beginnen. Dan komt de rest vanzelf wel. Dopperdedopdopperwtjes en bibaboebelabiebdiebiebdiebietjes! Daarmee doe ik het vandaag, belegjes maken, spreads voor op de boterham, het knäckebröd, de beschuit, het toastje of de lijnzaadcracker. Vegan dips. Lekker lekker.
Voor de het bietjesbeleg heb ik klaarliggen:
Ingrediënten bietjesdip:
– 3 voorgekookte bietjes
– 2 eetlepels edelgistvlokken
– 4 eetlepels doperwtjes uit een pot
– theelepel gemalen komijn
– snuf kaneel
– half theelepeltje knoflookpoeder
– halve theelepel zout
– eetlepel citroensap
– 2 eetlepels olijfolie
Bereidingswijze bietjesdip:
Deze bieteltjes hebben een zware dag als ze in de rock&hakmolen worden rondgedraaid tot duizeligheid aan toe. Edelgisteren, al mijn vlokken zweven weg van hier. Plotseling zijn die doperwtjes nog maar de helft van wat ze waren. Alles in de hakmolen.
Komijn Bonnie vlijt zich ook neer over die bietenoceaan, een snuf kaneel en een snuf knoflook en wat zout doen mee. Citroensap en olijfolie erdoor en laat het zijn.
En nu ben ik moe en toe aan een kleine peas of mind:
Ingrediënten erwtjesdip:
– 8 eetlepels doperwtjes uit een pot
– 2 eetlepels amandelmeel
– 1/2 theelepel gemalen mosterdzaad
– halve theelepel gemalen laurier
– 1/2 theelepel zout
– 1/2 theelepel zwarte peper
Bereidingswijze erwtjesdip:
Nee, nog steeds moe, gewoon alles weer met elkaar kapot hakken en pureren tot een smeuïg broodbelegje deze dingen, ik kap ermee. Oh, heb je alle zes Beatlesliedjes ontdekt in de vegan dips van vandaag?
Doei!