Premature boontjespret (boontjesspread)

  Hoi! Het is weer tijd voor het maken van een broodsmeersel! Ik maak geen gebruik van de oven deze keer, dus er is geen kans op explosies, vermoedelijk. Kijk wat ik gebruik:  

  Doe uitgelekte malse veldertjes, ook wel jonge kapucijners geheten, de zongedroogde tomaten, olijven, knoflook, verse peper en peterselie in een kom waar je de staafmixer in aan kunt zetten. Houd wat boontjes en plukjes peterselie apart voor de garnering. Tenzij je garnering haat. Doe dan alles in de kom.  

  Staafmix! Proef! Oh! Het is al goed! Niets meer aan doen! Heb ik dat amandelmeel en die gistvlokken voor niets laten poseren! Eerder klaar dan verwacht, dat hou je toch met die jonge kapucijners!    (De ingrediëntenlijst vind je helemaal onderaan dit bericht.)  

  Die voortijdige voltooiing weerhoudt me er niet van de malseriken in deze ex-pindakaaspot nog eens even mooi te versieren. Ik hou wel van versieren.   

  En mijn man kan ik nu verleiden met een heerlijke brunch:   

Doei!

Ingrediënten:
Malse veldertjes/jonge kapucijners, pot van 350 gram, uitgelekt
klein rood pepertje
teen knoflook
3 eetlepels zongedroogde tomaten
6 eetlepels/half potje/120 gram zwarte olijven
flinke handvol verse platte peterselie (moet écht platte zijn. Nee, hoeft niet hoor, hij mag ook krullen en kroezen, geen stress!)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven