Pulled mushrooms

pulled mushrooms

Regenbui over pulled mushrooms

Hoi! Het dorp droogt op na een regenbui. Weerkaatste zonnestraaltjes zo klein als speldenprikjes schieten uit de druppeltjes die overal op liggen te trillen. Op de bladeren in de bomen, op geparkeerde auto’s, op de terrastafel waaraan ik zit te schrijven, in de pan met de net aangebakken pulled mushroom reepjes. Nee, dat laatste klopt niet. Die druppels in de pan zijn van de hete olijfolie. De afbeelding hieronder is geen foto van een opdrogend dorp.

pulled mushrooms

Trek de herfst je bord op!

Van het volgende recept klaar je net zo op als mijn dorp na een regenbuitje. Schep de herfst op je broodje of bord. Maak pulled mushrooms van oesterzwammen. Lekker, veelzijdig, en klaar in een mum van tijd. Ik geef je een heel makkelijk recept. Als je het jezelf per se moeilijker wil maken dan kan dat, op veel manieren, maar in het geval van dit recept kun je de oesterzwammen eerst 20 minuten op bakpapier in een oven van 220 graden leggen voordat je ze uit elkaar trekt. Ik heb daar geen zin in. Ik heb trek. Dus ik trek die paddenstoelen al veel rapper uit elkaar.

Dit heb je nodig:

– 100 gram oesterzwammen
– 2 eetlepels sojasaus
– 2 theelepels bruine basterdsuiker
– 1 theelepel balsamico
– olijfolie om in te bakken
– chilislierten of cayennepeper of anderszins gedroogde peper, hoeveelheid zoals altijd naar smaak

pulled mushrooms

Bereidingswijze pulled mushrooms:

1. Borstel de oesterzwammen schoon en snijd de voetjes eraf.
2. Trek de paddenstoelen in dunne reepjes uit elkaar.
3. Verhit een flinke eetlepel olijfolie in een pan.
4. Bak de zwammenreepjes al roerend drie minuten hard aan in de hete olijfolie.
5. Voeg de peper(slierten) toe en roer alles even om.
6. Voeg sojasaus, suiker en balsamico toe.
7. Roerbak alles even op hoog vuur en laat daarna even pruttelen op lager vuur.
8. Schep de pulled mushroom op een lekker broodje of op je bordje.

Ik schepte maaltijdsoep over de pulled mushrooms, dat verwacht niemand. Zie de allereerste foto van dit blogbericht. Een andere keer serveerde ik de zwammenreepjes naast een wortelgortsinaasappelstoofpotje, kijk maar:

Onverwachts? Misschien. Net als de herfst, die komt ook altijd als je hem niet verwacht. Of hij komt niet meer. Dat is meestal wanneer je hem wel verwacht. Dat ie dan niet meer komt. De herfst.

Doei!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven