Puntpaprikasoep met paprikabacon

puntpaprikasoep

Hoi! Een lekkere warm smakende knalkleurige chique rode-dingensoep waarvan je met trots een paar borden als voorgerecht op tafel kunt zetten? Jawel! Zie hier de ingrediënten voor deze prachtige puntpaprikasoep voor acht personen:

Let op, er volgen zo ook nog ingrediënten en recepten voor paprikabacon, pesto en ‘kaas’kruimels om erbij te serveren!

Ingrediënten puntpaprikasoep:

– 2 uien
– 3 tenen knoflook
– 1/2 cm rawitpeper (of andere (verse) peper, hoeveelheid naar smaak)
– 2 zoete puntpaprika’s
– 3 grote trostomaten
– 1 tak rozemarijn
– 3 theelepels oregano
– 10 zongedroogde tomaatjes uit de olie
– 1 3/4 liter water
– 3 theelepels met een bergje bouillonpoeder

Bereidingswijze puntpaprikasoep

Je maakt de soep door alles in stukken te snijden, eerst de uien te fruiten, daar de knoflook en peper even bij te bakken, daarna ook de puntpaprika’s en de tak rozemarijn mee te bakken, de trostomaten, oregano en zongedroogde tomaatjes erbij te doen, dan het gekookte water erbij te gieten samen met het bouillonpoeder en dit allemaal een minuut of vijftien te laten pruttelen alvorens je de staafmixer in de pan zet en de soep vervolgens door een zeef drukt! Simpel, of niet? En lekker dat ie is!

Ik maakte er nog “bacon” bij, om als croutons op de rand van de soepborden te leggen. Ook maakte ik een pesto om in de soep te scheppen en tot slot nog wat “kaas”kruimels om eroverheen te strooien.

“Bacon”, ingrediënten:

– 1 grote pot geroosterde paprika’s
– (rook)zout
– nootmuskaat
– mosterdzaad gemalen
– laurier gemalen
– knoflookpoeder

Bereidingswijze paprikabacon:

1. Verwarm de oven voor naar 180 graden. Laat de paprika’s uitlekken, snij of scheur er smalle plakjes van, dep ze droog en bestrooi ze aan één kant met zoveel van alle genoemde kruiden en specerijen als je lekker vindt. Leg de strookjes daarna met de bekruide kant naar beneden op een met bakpapier bekleed bakrooster. Kruid de bovenkant van de strookjes ook weer naar smaak. Schuif het rooster in de oven. Draai de strookjes om de tien minuten om en doe dit drie a vier keer, tot ze knapperig zijn. Laat ze daarna afkoelen en daar heb je je paprikacroutons.

Pesto, ingrediënten:

– de schoongewassen blaadjes van 1 basilicumplant
– 2 eetlepels edelgist
– 3 eetlepels amandelmeel
– 2 tenen knoflook
– 4 eetlepels olijfolie
– 1 snuf nootmuskaat
– zout naar smaak

Bereidingswijze: Gewoon in de keukenmachine tot moes malen!

“Kaas”kruimels, ingrediënten:

– 1 boterham
– eetlepel edelgist
– 1 eetlepel olijfolie
– nootmuskaat
– zout

Rooster de boterham maar en laat hem afkoelen. draai hem in de keukenmachine samen met de andere ingrediënten tot “kaas”kruimels. Wees niet te zuinig met het zout.

puntpaprikasoep

Doei!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven