Quinoaburgers

Quinoaburgers

Burgers maken?

Hoi! Ik heb te gekke burgers gemaakt joh! Eigenlijk klopt dat niet. Ik heb geen inwoners van een gemeente gemaakt. Denk ik. Nee, we hebben ze al opgegeten, ze kunnen zich fysiek niet meer inschrijven bij een gemeente. Ze kunnen misschien wel ongemerkt in mijn man en mij blijven wonen en er op de een of andere manier voor zorgen dat wij ze inschrijven bij de burgerlijke stand met alle rompslomp van dien. Ik sluit niets uit. Er is zoveel dat we niet kunnen weten in dit leven.

Wel leuk voor ouders om te roepen trouwens, “Ik heb te gekke burgers gemaakt joh!”

Opnieuw.

Ik heb lekkere hamburgers gemaakt joh! Eigenlijk klopt dat ook niet. Ik heb geen schijven gebraden gehakt gemaakt, dat zou een heel slecht gelukte veganist van mij maken. Een non-veganist. Ik heb schijven van gemalen plantaardigheden gemaakt. Plant maar in mijn buikje die aardigheden ja. Dit zijn de ingrediënten:

Ingrediënten quinoaburgers:

  • – 100 gram quinoa, gaar gekookt en afgegoten volgens de gebruiksaanwijzing op het pak
  • – 200 gram kastanjechampignons in schijfjes gesneden en 3 minuten op hoog vuur in een eetlepel zonnebloemolie gebakken en vervolgens even laten uitdruipen
  • – 240 gram zwarte bonen (uitlekgewicht)
  • – 1 eetlepel ketchup
  • – eetlepel ketjap manis
  • – 1 teen knoflook
  • – 1 gedroogde kleine chilipeper
  • – 2 plakken kruidkoek in stukjes
Quinoaburgers

Bereidingswijze quinoaburgers met zwarte bonen, kastanjechampignons en kruidkoek:

1. Dit alles ging in mijn keukenmachine en werd vermalen tot ik er ballen van kon kneden.

2. Die ballen drukte ik op een met bakpapier bekleed ovenrooster tot schijven en dat rooster schoof ik in de tot 180°C voorverwarmde oven.

3. Na acht minuten draaide ik de burgers heel voorzichtig om, weer twaalf minuten later deed ik dat nog eens en zes minuten dáárna haalde ik de rakkertjes uit de oven.

quinoaburgers

Opsmikkelen? Dat deden we zeker, met een lekkere tomaten-avocado-lenteuisalade erbij. We deden de non-burgertjes zelfs op stukken stokbrood en klemden ze tussen witte boterhammen besmeerd met ketchup en mosterd en belegd met wat van de salade. Ik raad ze aan, deze nieuwe inwoners van mijn blog. Blogburgers.

quinoaburgers

Doei!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven