Razendsnelle ovencurry met rare man en walnoten

Hoi! We maken een ovencurry van:
– 1 dikke teen knoflook in hele kleine stukjes
– 1 uitje in snippertjes
– 1 stukje lekker hete verse peper in flinters
– 1 courgette in blokjes
– 1 grote rode paprika in stukjes
– 1 blik kokosmelk (400 ml.)
– 1 blik kidneybonen (400 gram)
– 6 zwaaien sesamolie (1 a 2 eetlepels denk ik)
– knoflookpoeder
– laos
– kardemom
– kerrie
– cayennepeper
– vadouvan
– kurkuma
– kruidnagel
– zout
– sojasaus
– 10 halve walnoten
– 1 theelepel sesamolie
– rijst

Een man die alles voor me snijdt? Check. Mijn man. Hij vertelt me nu hoe heet de peper is:

Heel heet. Dat is mooi, goed tegen snotneus en keelpijn, mocht iemand daar last van hebben. Peper, ui, knoflook, paprika en courgette gaan goed gemingeld met de sesamolie in een ovenschaal in de oven. Die oven stond al zo’n tien minuten op een hoogste stand. Mijn man wil rijst erbij dus ik zet een pan met water op het vuur.

De kokosmelk roer ik om met flinke snuffen van alle genoemde kruiden, specerijen en zout.

Theelepel sojasaus door de kokosmelk, uitgelekte bonen erbij en ik haal die ovenschaal maar even uit de oven. Hij heeft er tot nu toe zo’n twaalf minuten in gestaan.

Kokosmengsel erover en roeren maar.
Tien halve verkruimelde walnoten gemengd met een theelepel sesamolie en zout erover en weer in de oven. Na zeven minuten alles omroeren. Na nog zo’n zes minuten is het klaar.

Rijst koken en afmaken. Klaar.

  Mijn man vind de walnoten een beetje raar. De walnoten vinden mijn man ook een beetje raar. Ik hou van de walnoten in de curry en zij houden van mij. Mijn man houdt gelukkig ook wel van mij en ik ook wel van hem.  

  Doei!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven