Hoi! Geen beslommeringen, bezigheden, taken, klussen en werkzaamheden. Wel een tweetal risottohapjesrecepten die ik wil beschrijven. Ik hou van hobbies dus ik mag graag koken, bloggen, lezen, fluiten, wandelen, rennen, kaarten, fietsen, dansen, fotograferen en slap ouwehoeren, en dat alles liefst met een goed glas wijn erbij.
Graag maak ik nu dan ook kaas van:
– 70 gram kokosolie
– 4 eetlepels edelgistvlokken
– 4 eetlepels amandelmeel
– snuf nootmuskaat
– zwiep knoflookpoeder
– zout
1. Smelt de kokosolie 15 seconden op vol vermogen in een magnetron en meng met de rest van de bestanddelen. Met een staafmixer kan dat heel gladjes worden. Ik moedig dat dan ook aan, het gebruik van die staafmixer. 2. Als je wil kun je dit mengsel in een beplasticfolied bakje een paar minuten in de vriezer en daarna in de koelkast laten opstijven. Dat is leuk want dan kun je er later met een kaasschaaf van die echte grana padanoachtige krullen vanaf schaven.
Maak twee verschillende risotto’s van:
– 1 pak risottorijst
– 1 pak vegetarische kipstuckjes van de Vegetarische Slager (160 gram), iets kleiner gehackt nog
– 2 uien, gesnipperd
– 2 tenen knoflook, gesnipperd
– 2 blokken bouillon, plantaardig
– 1 glaasje rode wijn
– 1 glaasje witte wijn
– 2 eetlepels appelstroop
– 1 gele chilipeper, in flintertjes
– kurkuma
– kruidnagelpoeder
– speculaaskruiden
– dille, gedroogd
– citroensap
– basilicum, vers, in kleine flardjes
1. Twee pannen met elk een vette scheut olijfolie op twee pitten. Verhitten. Helft van ui, knoflook en peper in de ene pan, de andere helft in de andere. 2. De helft van de risottorijst in de ene pan, de helft in de andere. Goed omroeren en bakken de rijst in de pannen. 3. Hebben alle rijstkorrels de bodem van een van de pannen gezien? Blus de ene pan af met een glas witte, de andere met een glas rode wijn. 4. Witte wijn krijgt drie polsstoten gedroogde dille en een stuk of zeven, acht knepen citroensap als extra smaakmakers, in de rode wijnpan gaan drie eenheden kurkuma, speculaaskruiden, kruidnagel en twee eetlepels appelstroop. 5. In elke pan een blokje bouillon, kokend water erbij en roeren en in de gaten houden en water bij schenken wanneer dat nodig is. Maak risotto’s op je eigen manier zo gaat dat het best. 6. Tegen het einde van de risottobereiding gaan de kipstuckjes op in het rode wijnkamp. 7. Haal de witte risotto van het vuur en schaaf en roer er een kwart van de kaas doorheen.
Ga door met:
– 20 plakjes bijna ontdooid bladerdeeg zonder dierlijke bestanddelen
– 4 komkommers
1. Verwarm de oven naar 220 graden. 2. Vul de plakjes deeg met de rode-wijn-kipstuckjesrisotto. Vouw alle deeglapjes in saucijzenbroodjesvorm dicht. Plak het deeg goed dicht en maak met een vork een mooi streepjesrandje op de naden, zie, zo:
3. In de oven ermee, zo’n minuut of twintig, hou ze in de gaten, je ziet aan de mooie goudbruine kleur dat ze klaar zijn.
4. Snij de komkommers in de breedte in schijven van zo’n centimeter of drie, hol de schijven uit en vul ze met de witte risotto. Berasp alle komkommerisottohapjes met je kaas.
5. Haal de risottaucijzenbroodjes uit de oven en ga naar een feest met je hapjes. Vergeet je komkommerisottohapjes niet hoor! Die doen het erg goed op feestjes.
Ach en voor ik het vergeet, ik nam ook nog balletjes van dadels, gofio en chocolade mee. Staafmixer voor die chocodadelballen de volgende ingrediënten: – 13 dadels in kleine stukjes – 2 eetlepels gesmolten kokosolie – 4 eetlepels gofio – 9 blokjes pure chocolade – koekkruiden Draai er balletjes van, rol ze door wat kokosrasp en laat opstijven in de koelkast.
Gofio? Ja dat is iets Canariaans, geroosterde bloem/tarwe/meel weet ik veel google het maar erg lekker ik ontbijt er ook soms mee. Door plantaardige melk doe ik het goedje dan want gofio zegt geen woord aan de ontbijttafel dus dan kan ik het net zo goed verdrinken en opeten. Dan weet je dat, als je bij mij aan de ontbijttafel zit. Beter babbel je een beetje dan hè. Doei!