Rode aardappelsalade

Rode aardappelsalade

Met gegrilde paprika en mosterdbasilicumdressing

Hoi! Ik heb maar een beperkt aantal ingrediënten tot mijn beschikking waarmee ik iets lekkers kan maken. Ik hou daar wel van. Beperking. Ze bakent af en maakt keuzes gemakkelijker. Ik beteugel mezelf gaarne ter verhoging van mijn creatietempo en de algemene feestvreugde. Feestvreugde is fijn, ik vier haar het liefst dagelijks. Morgen heb ik in ieder geval een feestje, dus de vreugde zal er zijn! Net als mijn rode aardappelsalade met gegrilde paprika en mosterdbasilicumdressing.

Ingrediënten rode aardappelsalade:

– 750 gram rode aardappels
– 2 rode paprika’s
– 1 gele paprika
– 1 basilicumplantje
– 85 gram veldsla
– mosterd
– olijfolie
– zwarte peper (molentje)
– zeezout (molentje)

Gaat lukken hè, iets lekkers ermee maken? Ja, denk ik wel! Ik praat graag met mezelf, ik ben wel lachen soms. Ik kan ook serieus zijn. Oké je bent aangenomen. Waarvoor dan? Om mezelf te zijn. Oh fijn, dank je wel! Aan de slag.

Bereidingswijze rode aardappelsalade:

1. Mijn elektrische oven laat ik voorverwarmen naar 220 graden.
2. Ik schil de aardappels, was ze en snijdt ze in plakjes.
3. De aardappelschijfjes gaan met een flinke klots olijfolie in een ovenschaal en ik maal er flink wat peper overheen. Alles wordt goed gemengd.
4. Ik schuif de ovenschaal de oven in en leg de drie paprika er gewoon zoals ze zijn naast.

Rode aardappelsalade

Ik

5. Ik pluk een hand basilicum en was de blaadjes goed. Ik laat ze uitlekken in een zeef.
6. Na een kwartier oventijd schud ik de aardappeleenheidjes even goed op en draai ik de aan de bovenkant reeds geblakerde paprika’s om.
7. Ik zie vaak het woord “ik” hier in dit bereidingslijstje. Daar ga ik even niets aan doen.
8. Ik doe de basilicum in de keukenmachine en voeg 2 eetlepels mosterd, 2 eetlepels olijfolie, een theelepeltje zout en wat gemalen peper toe. Dan zet ik de hakmessendraaier aan en wacht ik tot die er een mooie dressing van heeft gemaakt.
9. Na 35 minuten oventijd haal ik de aardappels eruit. De paprika’s blijven nog 5 minuten extra. Dat zal ze leren. Lachen ben ik hè?
10. Ik haal de paprika’s uit de oven en sluit ze meteen op in zo’n tupperware-achtige plastic doos die je luchtdicht kunt afsluiten. Daar blijven de paprika’s nog even een kwartier in liggen. Waarom?
11. Zodat ik na die vijftien minuten hun velletje heel gemakkelijk van hun lichaampjes kan pelletje! Pellen maar. Vervolgens snijd ik de gegrilde paprika in stukken. De velletjes gooi ik weg.
12. Ik meng de afgekoelde aardappelschijfjes met de mosterddressing.

13. Voorzichtig schep ik de paprikastukjes er ook doorheen.
14. Alles gaat in de plastic bak de koelkast in, wachtend op de dag van morgen, wanneer ik naar het feestje ga waarvoor deze salade bedoeld is.

Rode aardappelsalade

Wat is waar?

15. Ik maak er nog een gezellige avond van en ga daarna naar bed.
16. De volgende dag schep ik nog een zak veldsla door de salade (zonder de zak) plus een paar verse basilicumblaadjes en ik toog naar het feestje. Nou ja, ik ben natuurlijk wel eerst wakker geworden, opgestaan, heb gedoucht en me aangekleed, ging ontbijten en zo. Maar na die dingen en nog wat meer heb ik de salade inderdaad afgemaakt en meegenomen naar het feest.
17. Nee niet waar, ik bedacht me, ik wilde de zak veldsla en basilicumblaadjes los mee naar het feest nemen en pas vlak voor het serveren aan de salade toevoegen. Ja het was een klein uurtje rijden dus ik dacht nee nee, die kwetsbare blaadjes gaan we niet laten verleppen tussen die grove aardappel- en paprikachunks met hun dikke mosterdsaus.
18. Eèèèèèèè! Ook niet helemaal waar. De basilicumblaadjes waste en droogde ik in de slacentrifuge en legde ik alvast op de aardappels en paprika, kijk, zo kan de boel mee de auto in:

Rode aardappelsalade

Ach…geen feest

19. En toen voelde ik me ondanks dat ik dat al het hele weekend probeerde te negeren, toch niet goed genoeg voor een feestje en hebben we de salade maar gewoon thuis opgegeten. Wauw…
20. Hoe de loop van een recept kan veranderen als je van te voren denkt te kunnen schrijven wat je van plan bent te doen. Maar hé, als een plan volgens plan verloopt, is het doorgaans geen goed plan. Heb ik wel eens gehoord. Gelukkig ben ik planner van beroep, kan ik dat mooi los laten als ik vrij ben.

Doei!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven