Roertofu, ontbijt als avondeten. En hete kruidencitroen. Tegen verkoudheidssymptomen.

Hoi! Iets makkelijks. En snel klaar. Ik eet toch alleen vandaag en wil nog naar de sportschool. Aha! Ik kan wel scrambled “eggs” van tofu maken!

75 gram tofu
4 cherrytomaatjes
sojasmeerboter
olijfolie
Knoflookpoeder
gedroogde oregano
peper
zout
ketchup
witte boterham

De tofu lekt uit. De heetgebakerde olijfolie hoort waarover en raakt verhit in de pan. Om de olie te sussen vervoegt de tofu zich in kruimelvorm in de pan. Na een tijdje komen de tomaatjes af op het lawaai van de tofu die inmiddels flink in de olie is. Ik vind het wel weer welletjes geweest met al die drukte op mijn fornuis en demp al dat leven met kruiden, peper en zout. Het pitje draai ik naar een lagere temperatuur.

Ik rooster een boterham, besmeer deze met sojaboter. Roertofu en tomaatjes gaan op de boterham en ik verdeel er nog wat ketchup overheen. Simpel als dat!

Daarbij eet ik ook nog toast met Limburgse mosterd, avocado en zongedroogde tomaatjes. En nog meer boterhammen, met pindakaas en chocoladevlokken en zo.

Ik ga mijn sportkleding aan doen maar eindig in pyjama onder een dekentje op de bank met hete kruidencitroen. Ja, dat komt ik heb een enorme snotneus en veel hoest. Branderige borstkas, peperneus en nieshoofdpijn. Verder ben ik fit maar ik bedacht me opeens dat ik dat ook zo wil houden.  Dus ik laat mijn lichaam vanavond alleen de verkoudheid aanpakken. Verstandig hè?

Ik perste twee citroenen uit, warmde ze heet met een paar scheppen rietsuiker, wat kaneel, anijs, kardemom, kurkuma en venkelzaadjes. Heftig lekker zoetzuur verzachtend voor hoofd, keel, neus en borstkas! Drink het heet!

Doei!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven